Administrerende direktør Gunnar Gjørtz markerte byggestart med å ta første jafs med gravemaskin, og om to år skal kjøpesenteret stå ferdig. Senteret vil bli på 25.000 kvadratmeter med om lag 80 butikker, skriver estatenyheter.no

I tillegg kommer et par tusen kvadratmeter kontorlokaler, samt parkeringsareal under bakken med plass til 900 biler. Til slutt inneholder prosjektet fire leilighetsblokker, samlet med 80 leiligheter.

Det spesielle med bygget er at det skal greie Breeam-miljøsertifiseringen outstanding. 11 andre bygg i verden har oppnådd samme status, men ingen kjøpesentre.

- Det vi skal bygge har ingen gjort før oss. Vi vil langt på vei overgå norske myndigheters strengeste miljøkrav, sier Hans Sund, prosjektdirektør for i KLP Eiendom

Med sine høye ambisjoner legger KLP Eiendom også et ansvar på alle leietakerne som etter hvert flytter inn. Også de blir stilt overfor miljøutfordringer.

- Vi vil blant annet få levert en begrenset mengde strøm til senteret, som vi ved hjelp av energieffektive løsninger må utnytte på best mulig måte. Dette løser vi sammen med våre leietakerne. Vår erfaring er at de fleste bedrifter i dag er fremtidsrettede når det gjelder miljøaspektet, både fordi de har et genuint ønske om å bidra men også fordi kundene forventer det, sier Sund.

Det er Skanska som har fått byggeoppdraget, som har en verdi på 920 millioner kroner.