- Det virtuelle prosjekt vil vise hvordan vi skal bygge i fremtiden, og er viktig som læring for Statsbygg. Vi håper at hele byggenæringen vil ta del i dette underveis og nyttiggjøre seg resultatene av prosjektet, sier Øivind Christoffersen, administrerende direktør i Statsbygg.

For de som er nysgjerrige på hvordan dette kan bygges helt konkret vil prosjektet dele informasjon med resten av byggenæringen, gjennom en egen nettside for prosjektet, fra vinteren 2013. 
- Dette blir en helt ny læringsarena for byggenæringen. Her kan du være med å forme  et nullenergibygg og påvirke de nye verktøyene byggenæringen vil benytte seg av i fremtiden sier Guro Hauge, daglig leder i Lavenergiprogrammet.

Prosjektet vil også samarbeide med Direktoratet for byggkvalitet (Dibk)som har ansvaret for å videreutvikle regelverket for energi i bygg og forenkling av byggesaksprosesser gjennom tilrettelegging for digital saksbehandling.
- Prosjektet vil bidra med verdifull læring og gi innspill til utforming av kravene til nesten-null-energibygg som kommer i 2020, uttaler Morten Lie, direktør i Dibk.

Synes du dette høres interessant ut kan du komme på lanseringsseminar 17. oktober! Her vil du få vite mer om prosjektet og høre foredragsholdere snakke om 0-energi.