FLOW Group samlet denne uken daglige ledere fra hele landet til et tre-dagers egenutviklet lederprogram i regi av FLOW Akademiet. Læringsmålet for programmet er at gruppens daglig ledere skal få økt bevissthet og verktøy for økonomistyring av både selskap og prosjekt.
- I tillegg er målsetningen å få økt bevissthet omkring HMS, risikostyring og «kontinuerlig forbedring», sier Mads Meisingset, daglig leder i FLOW Group i en pressemelding.

- Dette er en del av det strategisk arbeidet med å øke kompetansen på vårt nøkkelpersonell i hele organisasjonen vår, sier Rønnaug Nornes, leder for K-HMS i FLOW Group og ansvarlig for FLOW Akademiet.

Det var lagt opp til tre intensive dager hvor temaene for samlingen er: Strategisk endring og markedstilpasning, virksomhetsstyring, lederskap i FLOW Group, medarbeiderutvikling, økonomistyring, kontraktsrett, effektiv produksjon, HMS, risikostyring og kontinuerlig forbedring.

- Medarbeiderne er vår viktigste ressurs, og vi som daglige ledere er nøkkelen for å utvikle dyktige, engasjerte og pålitelige fagfolk som gir gode opplevelser, topp kvalitet, trygghet for gjennomføringen og fornøyde kunder, påpeker Joakim Arnesen, daglig leder i FLOW Meisingset VVS, som selv er en av deltagerne under samlingen.

Greif Sæther, daglig leder i FLOW Trøndelag VVS, understreker viktigheten av å utvikle denne type lederkompetanse, og roser FLOW Akademiet og de andre deltagerne for et stort engasjement med kompetente diskusjoner og bidrag under denne konstruktive samlingen.

- I FLOW Akademiet legges det stor vekt på å fremme våre verdier og våre holdninger. Våre kjerneverdier er kompetanse, kvalitet, innovasjon og gjennomføring, og vi skal skape begeistring for våre kunder avslutter Øystein Frafjord, daglig leder i Stavanger Klima AS, et av FLOW selskapene i Stavanger området.