Bistå vannverkene

I Statsbudsjettet foreslås det å bruke 15 millioner kroner på drikkevann. Pengene skal gå til å bistå vannverkene, slik at de i større grad kan etterleve vannforskriftenes krav.

Det er avsatt 4 millioner kroner til det nye lovarbeidet på overvannsområdet. Miljødirektoratet får en styrket rolle i klimatilpasningsarbeidet.
Finansminister Sigbjørn Johnsen har ikke funnet plass til økning av bevilgningene til helhetlig vannforvaltningsarbeid etter EUs vanndirektiv og den norske vannforskriften. Dette skuffet Norsk Vann.

Ingen økning
- Avtroppende miljøvernminister Bård Vegar Solhjell redegjorde i et intervju med Aftenposten 31. august i år for at Norge må trappe kraftig opp bevilgningene til helhetlig vannforvaltningsarbeid i årene som kommer, dersom Norge skal nå målene i EUs vanndirektiv. Det ble imidlertid ingen økning for 2014, noe som fører til at Norge kommer enda mer bakpå i forhold til felleseuropeisk ambisjonsnivå og tempoplan for vannressurser, i følge Norsk Vann.

Norsk Vann satser på å bli en tydelig stemme i komitehøringene i Stortinget, for å påvirke det endelige budsjettet for neste år. Komitehøringene skal i følge planen skje i uke 44 og uke 45.