Mens det i oktober ble utstedt 9899 energiattester for boliger, ble det i november utstedt 7036 energiattester. Det er 2863 færre enn måneden før. Derimot ble det utstedt 23 flere energiattester for yrkesbygg. Mens det i oktober ble utstedt 417 energiattester, ble det i november bare utstedt 440.

-Energimerkestatistikken følger svingningene i boligmarkedet. Det energimerkes flest boliger sommer, vår og høst, noe som gjenspeiler salgsstatistikkene, sier Olav Karstad Isachsen, prosjektleder for Energimerkeordningen.

Det er flest leiligheter og småhus som energimerkes, deretter kontorbygg. I alt ble det energimerket 141 kontorbygg i november. Det er seks flere enn i oktober. Det ble energimerket 74 skolebygg og 12 sykehjem. Det er henholdsvis 3 og 1 flere enn i oktober.

Når det gjelder energikarakteren A var det bare 18 småhuseiere som denne måneden kunne glede seg over denne karakteren. Det er 107 færre enn i oktober da 115 småhus fikk den gjeve attesten. Fire eiere av leiligheter oppnådde den gjeve karakteren, mot fem i oktober. Kun to yrkesbygg oppnådde A i november, mot åtte i oktober.

I alt har det siden 1. januar 2010 og fram til og med november i år blitt energimerket 236 587 boliger og 13 167 yrkesbygg.

Se energimerkestatistikken for november på:
http://www.energimerking.no/no/Nyheter-om-Energimerking/Flere-energimerkede-bygg-i-november/