Det har lenge blitt jobbet intenst for å klargjøre B&W Hallerne på Refshaleøen i København til det gigantiske Melodi Grand Prix-arrangementet - verdens største direktesendte musikkonkurranse.

Selskapet Host City Copenhagen har styr på hele prosessen, hvor et samarbeid med fjernvarmeseskapet HOFOR spiller en nøkkelrolle for driften. Ikke bare gjelder det varme til selve hallene, men også teltområdene på tilsammen 15.000 kvadratmeter hvor mange tusen produksjonsfolk, kunstnere, deltakere og pressefolk har sin arbeidsplass.

Valget av vannbåren varme og fjernvarme som varmeløsning ble gjort ved starten av prosessen, og veiene på Refsehaleøen ble gravet opp for å legge tilrette for nødvendig infrastruktur som kloakkrør, fjernvarmerør og fiber til høyhastighets internett.
- Vi har hele tiden gått etter driftssikre løsninger til best mulig pris, sier Morten Pankoke, som leder Host City Copenhagen, om valget av fjernvarme.

- Fjernvarme er en enkel platform å arbeide ut fra, når først den er etablert. Det er installert et lite fjernvarmeverk i selve hallen og derfra er det lagt rør til alle sidefasiliteter og telt, som varmen fordeles ut i, sier han til bladet Fjernvarmen.