I fjor var det Os kommune som vant med bygget Oseana kunst- og kultursenter.

Til årets konkurranse kom det inn 17 søknader fra forskjellige kommuner landet rundt. Det er andre gang at konkurransen arrangeres og siktemålet er å skape oppmerksomhet om og inspirere til effektive klimaløsninger i norske kommuner.

Kofi Annan kommer
Vinnerne av de tre første plassene vil bli offentliggjort på Nordens største klimakonferanse «Zerokonferansen». Konferansen avvikles på Gardermoen 19. og 20. november. Tidligere generalsekretær Kofi Annan blir hovedtaler.
• Drammen er nominert for rehabiliteringen av verneverdige Brandengen skole til lavenergistandard.
• Eid er innstilt for sitt foregangsarbeid med produksjon og distribusjon av fjordvarme.
• Mandal for sitt nye nærvarmeanlegg med varme for solfangere og grunnbrønner samt lagring av overskuddsvarme i borebrønner.
• Oslo er blant annet innstilt for sitt arbeid med utfasing av fossil fyring i egne bygg
• Trondheim er nominert for sitt bidrag til det norske-svenske samarbeidsprosjektet Green HIghway.
Bredden er stor

- Søknadene viser store bredde innen klima- og energitiltak i kommunene. Initiativet til å få frem det beste er tilstede. Det er skarp konkurranse om de første plassene, heter i juryens uttalelse.

I juryen sitter tidligere kommunal og olje- og energiminister, Åslaug Haga, tidligere olje- og energiminister og kirke- og undervisningsminister Einar Steensnæs, direktør Ellen Hambro i Klima- og forurensningsdirektoratet, administrerende direktør Sigrun Vågeng i KS og daglig leder i Zero, Marius Holm.
Aslaug Haga er juryens leder.