Onsdag ble Stavangers største konferansehotell Clarion Hotel Energy offisielt åpnet. Med 2850 kvm konferanse- og utstillingsplass og beliggenhet ved Stavanger Forum, vil hotellet, som er tegnet av Snøhetta, kunne revitalisere Stavanger som kongressby.  

Clarion Hotel Energy ligger vegg i vegg med DNB Arena på Stavanger Forum. Hotellet har 400 rom, 14 møterom og en konferansesal med plass til 1000 personer. Bygget eies av Arthur Buchardt er tegnet av arkitektfirmaet Snøhetta, og klassifisert i energiklasse A. Hotellet skal nå driftes under Petter A. Stordalens varemerke Clarion Hotels.

- Clarion Hotel Energy er nå regionens største og mest spektakulære konferansehotell. Det gjør at vi vil tiltrekke oss kongresser og konferanser som regionen hittil ikke har kunnet konkurrere om. Og ambisjonen vår er klokkeklart, med Clarion Hotel Energy skal vi posisjonere Stavanger som en kongressby i Europeisk målestokk, sier styreleder og eier av Nordic Choice Hotels, Petter A. Stordalen i en pressemelding.

God start
Clarion Hotel Energy kan allerede nå vise til gode resultater. Før første åpningsdag har hotellet omsatt for nærmere 40 millioner kroner, og salget for 2015 og 2016 ligger også foran skjemaet. I slutten av august skal hotellet være vertskap for den prestisjetunge ONS-konferansen.

- Clarion Hotel Energy tilfører Stavanger by en viktig dimensjon, spesielt innenfor konferansemarkedet. Med de siste års investeringer og utvikling av Stavanger Forum-området har vi nå en mulighet til å hevde oss blant de hvasseste storbyene i Europa. Vi er utrolig stolt av vår plass på gullstripa, sier hotelldirektør Sigurd Lindland.

Stavanger Forum på Tjensvoll strekker seg fra Rogalands kunstmuseum til Clarion Hotel Energy. Til sammen er det investert over 2 milliarder kroner i utviklingen av området, som nå er Norges nest største messe- og konferanseområdet. Med åpningen av Clarion Hotel Energy øker konferanse-kapasiteten med hele ti prosent.

Kilde: fjernvarme.no