Av ordrereserven utgjør entreprenørdelen av konsernet (bygg og anlegg) hele 4,3 milliarder. Til tross for et noe mer krevende marked innen bygg, har landets største familieeide entreprenør og eiendomsutvikler klart å beholde sin ledende posisjon i Rogaland og Agder-fylkene. Konsernet har i tillegg forsterket sin markedsposisjon I Telemark, noe en ordrereserve på hele 420 millioner i denne regionen bekrefter.

Entreprenøren har også opparbeidet en solid ordrereserve på Østlandet, blant annet ved nylig oppstart av arbeidet med å bygge nye Rygge Ungdomsskole (OPS – prosjekt). Inntredenen i dette markedet har vært krevende, men ved hjelp av en dyktig og dedikert organisasjon opplever nå entreprenøren positiv tilgang på nye oppdrag i denne strategisk viktige vekstregionen.

Markedsmessig er Kruse Smith også godt posisjonert innen anlegg over store deler av Sør-Norge, primært innen tunell og broer, og man ser et stort potensiale i en videre vekst i dette markedet. Konsernets anleggsdivisjon vant flere oppdrag i 2014 og hadde en ordrereserve ved utgangen av året på hele 1.6 milliarder. 

Også i 2014 var Kruse Smith Eiendom en viktig bidragsyter til konsernets resultat. Dette skyldes blant annet gode resultater fra boligsalget i Rogaland. Boligsalget på Østlandet har hatt en meget positiv utvikling i løpet av fjoråret, men selskapet opplever at markedet i Rogaland og Sørlandet er noe mer krevende. Kruse Smith Eiendom er i grep med flere spennende utviklingsprosjekter på Østlandet, både i egen regi og med solide samarbeidspartnere.

Mot slutten av 2014 startet Kruse Smith Entreprenør og Backe-gruppen sonderinger knyttet til å etablere et felles maskinutleieselskap. Dette ble en realitet og ble lansert i april i år.  Kruse Smith overfører alle maskiner og utstyr som vi i dag leier ut til byggeplassene til det nye selskapet (BAS), sammen med våre ansatte som arbeider innen dette området i dag (26 personer). Eiersitsen i det nye selskapet er 50/50.

Kruse Smith Entreprenør har også nylig etablert seg i Bergensregionen. Foreløpig er dette en begrenset satsning, og man vil bruke litt tid på å bli kjent med markedet og aktørene i denne regionen. Kruse Smith Eiendom har sammen med Rema Eiendom kjøpt en utbyggingsklar tomt i Paradis, sentralt i Bergen.

Helse, miljø og sikkerhet har vært et viktig fokusområde også i 2014. Sykefraværet for fjoråret var 4.8%.
2014 var også et år med forsterket fokus på nye arbeidsmetoder, blant annet innen VDC (virtual design construction) i samarbeid med Stanford University i USA.

Sissel Leire representerer tredje generasjon eiere i Kruse Smith og gikk ved utgangen av 2014 ut av konsernledelsen for å rendyrke rollen som styreleder i Kruse Smith Entreprenør og Kruse Smith Eiendom. I rollen som strategidirektør var hun også ansvarlig for å utarbeide ny konsernstrategi (2015 -2017), hvor det blant annet er et forsterket fokus på innovasjon og miljø. I april 2015 ble hun utnevnt av kommunal -og moderniseringsminister Jan Tore Sanner til styreleder i det store utviklingsprogrammet for byggenæringen i Norge, Bygg 21.

Kruse Smith har tro på en positiv utvikling i 2014.