153 734 besøkende fra 154 land besøkte ISH 2023, som etter fire års pause på grunn av pandemi. 

- ISH mer enn oppfylte forventningene til kundene våre og kom til akkurat rett tid for å møte vår tids utfordringer som klima og forsyningssikkerhet. Industrien presenterte konkrete løsninger for dagens krav, slik at installatør bransjen, som den sterkeste besøksgruppen, også fikk sine behov oppfylt, sier Wolfgang Marzin, styreleder for Messe Frankfurt.

2.025 utstillere fra 54 land
2.025 utstillere fra 54 land tok i bruk hele Frankfurts messeområde og viste dee siste nyhetene innenfor varmemarkedet, klima og ventilasjonsteknologi, intelligent bolig- og bygningsautomatisering samt moderne og bærekraftig baderomsdesign og innovativ installasjonsteknologi. 

Varmepumper var som ventet et hot produkt under messen. 

Et annet tema som ble hyppig diskutert under messen og som er kjent problem i mange land, var mangelen på fagarbeidere innen sanitær-, varme- og ventilasjonsbransjen.

Rundt 154.000 besøkende, 44 prosent av dem fra utlandet, fant veien til utstillingshallene. Etter tyskere var det mange tilreisende fra Nederland, Italia, Frankrike, Sveits, Belgia, Kina, Storbritannia, Polen, Østerrike og Tyrkia. Arrangøren fikk høy score, og den høye tilfredsheten viser at turen deres var verdt et besøk, skriver ISH.

I følge en undersøkelse etter messeslutt oppga 94 prosent av de spurte at målene for messebesøket ble oppnådd, og 96 prosent var fornøyde med utvalget av utstillere.

ISH`s Digital Extension, er åpen til 30. april 2023. Her kan man blant annet se opptak av forelesningene, og hele programmet er tilgjengelig på forespørsel. ISH Digital Extension registrerte 106.932 kontakter ved slutten av messen.

Neste ISH vil finne sted fra 17. - 21. mars 2025.

ISh .jpg