Selskapet har 18 medarbeidere og har tilstedeværelse i Oslo og Elverum. Omsetningen i 2022 var på 58 millioner.

- Fossilt brensel er den største kilden til utslipp av karbondioksid. Ved å erstatte dette med fornybare energikilder som sol, vind og vann minimerer vi vårt fotavtrykk på jorden, og bidrar til FNs målsetninger om bærekraftig energi for alle, sier daglig leder i Varmeteknikk,Sigmund Berg.

- Kjøpet av Varmeteknikk innebærer et ytterligere steg i forretningsområdets tilbud innen termisk energi og bedre utnyttelse av elektrisitet fra fornybare kilder. Varmeteknikk passer perfekt inn i vårt strategiske fokus med å bygge Water & Heating som et selvstendig bærekraftig forretningsområde. Varmeteknikk`s ekspertise innen termisk energi kommer til å være et verdifullt tilskudd til vårt eksisterende tilbud av produkter innen geoenergi og vannbåren varme/kjøling. Fokus framover er å kombinere ressursene og ekspertisen for å kunne akselerere innfasingen av termiske løsninger innen oppvarming, sier Kjell Bernt Kalland, ansvarlig for forretningsområdet Water & Heating i Ernströmgruppen AB. 

- Med Ernströmgruppen som ny eier sikrer vi ikke bare at vi får en stabil eier som deler vår misjon om å bygge et enda bedre selskap, men vi får også en ny langsiktig eier som deler vårt grunnsyn innen forretningsdrift, bærekraft og miljø. Vi er glade for å inngå i Ernströmgruppen og er overbevist om at vår felles erfaring kommer til å løfte Varmeteknikk til et neste nivå, sier daglig leder Sigmund Berg.