Sydtangen som har lang fartstid i bransjen mener at nye tekniske forskrifter vil øke behovet for enkle løsninger når det gjelder å redusere energiforbruket, og ikke minst med tanke varmtvannsforsyningen i bygg hvor varmtvann utgjør en stor prosentandel av byggets energiforbruk.
- Jeg ønsker å bruke min kompetanse videre, og har ikke lyst til å gi meg ennå. Grunnen er at jeg stortrives i bransjen, og etter 32 meget interessante og innholdsrike år som leder av selskapet CTC FerroFil AS, overlot jeg ledelsen til andre i august 2014. Det siste året har jeg vært seniorrådgiver og støttespiller for daglig leder, samt arbeidet med større varmtvann og varmeanlegg. Min faglige bakgrunn er elektroteknisk og VVS teknisk, samt driftsteknisk og økonomi, sier den erfarne bransjemannen.

- Nå utvider jeg nedslagsfeltet og tilbyr min 30 års erfaring og rådgivningstjenester til totalentreprenører, rørleggere, rådgivningselskaper, samt eiendomsbesittere som ønsker vurdering av sine anlegg. 

Tanken til Sydtangen er å jobbe sammen med oppdragsgiverne for å finne gode løsninger som reduserer kWh forbruket i både små og større bygg.
- Ved å kunne besiktige større bygg, presentere tiltak som kan redusere energiforbruk, og dimensjonere nytt varmtvannssystem eller benytte eksisterende varmtvannssystem i modifisert bruksform, kan jeg gi råd om hvilke løsninger som passer best, det være seg bruk av varmepumpe eller solenergi, eller energigjenvinning fra kjøling, og ventilasjon. I enkelte bygg/prosesser vil det også være en god investering med gråvannsgjenvinning.                                                                                                                                                                       
Gjennom CTC har Sydtangen vært med å utvikle varmtvannsberedere og systemer til å bli noen av de mest effektive på markedet.
- I 1982 lanserte vi FerroModul systemet og dimensjoneringsprogrammet for større bygg. Jeg var og er opptatt av energiøkonomisering i alle typer bygg, og fikk dette ”flettet ” inn i dimensjoneringssystemet. I 1998 åpnet vi en av de første kompetansesenterne i Norge innen varmtvann og varme. Jeg mente og mener at det er viktig å dele kunnskap med bransjen. Dette sikrer riktig og god installasjon av produktene, påpeker han.

Han var også sentral da CTC lanserte varmepumper i 2006, og når de to år senere lanserte solpanel med automatikk.
- Vi ”sydde” dette sammen med våre egenproduserte varmtvannssystemer, akkumulatorer og varmepumper. Den kunnskapen håper jeg nå å få ut til mine oppdragsgivere i min nye rolle. Det ligger store muligheter i å spare betydelig kWh timer med gode og effektive varmeløsninger, sier Sydtangen.

Sydtangen jobber også tett med CTC Ferrofil, på produkt- og prosjektsiden i dag.