Nitimens lyttere har i løpet av våren nominert knappe to hundre personer, og nå har en jury bestående av Synnøve Svabø, Ingrid Gjessing Linhave og Trond-Viggo Torgersen valgt ut Bjørn-Arild (30) som en de seks kandidatene som skal konkurrere om den gjeve tittelen.

Bjørn-Arild ble nominert av kollegaene sine Lena Jønsson og Jorunn Ellefsen som hadde gjort lydopptak av moroklumpen i skjul, som de sendte inn til NRK.

- En dag stod Lena og snakket med en kollega, så kommer Bjørn-Arild inn, går helt opp i ansiktet til den mannlige kollegaen, ser han rett i øynene og hvisker «jeg kan føle magien mellom oss», forteller Jorunn lattermildt.

Klapset sjefen på rumpa
Det er en kjent sak at Bjørn-Arild stadig fleiper med kollegaer og gir de et lite klaps på stumpen, selv ikke sjefen har sluppet unna.

- Ja, jeg klappet sjefen på stumpen rett før vi skulle inn i et møte, da ble han mer avslappet, sier Bjørn-
Arild.
- Men, en kan ikke gjøre slike spøker med hvem som helst, du må se an publikummet og kjenne personen, selvfølgelig.

Det er distriktsdirektøren for Caverion Sør, John Harry Simonstad, som er sjefen Bjørn-Arild referer til.
- Hehe, ja et lite blikk til siden, så skjønte jeg fort hvem det var som klapset meg på rumpa. Men det er bare sånn han er, han finner stadig på noe moro.
- Han er en positiv og utadvendt person, og da får han god kontakt med kundene også, så det er bare flott, sier John Harry.

Lena, hos Caverion Arendal, er stor fan av Bjørn-Arilds stadige sprell.

- Det er jo så mye koseligere å være på en arbeidsplass der man han er slik tullekopp som sprer latter og glede hvor en han går.
Kollega i Caverion, Jorunn, er helt enig.

- Vi har det så moro og gøy på kontoret med Bjørn-Arild, det er masse latter, og en får en mye lettere dag når man har det gøy på jobben. Det betyr utrolig mye.

Får besøk av Synnøve Svabø
Selv visste ikke Bjørn-Arild at han var nominert før Synnøve Svabø ringte han fra NRK i går. Senere på dagen fikk han en sms av Lena der hun innrømmet at det hun selv og Jorunn som hadde tipset rikskanalen.

I løpet av sommeren skal Svabø besøke de seks kandidatene på sine respektive arbeidsplasser, og resultatet får du se i Sommeråpent. Samtidig kan publikum stemme over nett på de seks nominerte.

Vinneren får ta med sine kolleger opp den røde løperen og være til stede under Komiprisen den 6. september.

Jorunn og Lena krysser fingrene og håper at Bjørn-Arild vinner konkurransen.
- Han er en herlig fyr og fortjener å vinne, vi håper at alle i lokalsamfunnet og de 3400 medarbeidere i Caverion er med å stemme han frem, sier de to damene.