Resultat før skatt endte på 520 millioner kroner, mot 107 millioner i fjor, mens resultat etter skatt endte på 368 millioner kroner i kvartalet, mot 79 millioner kroner i fjor.

Høydepunkter
Leieinntekter på 425 millioner kroner (+ 13 % mot tredje kvartal 2013)
Resultat fra eiendomsdrift utgjorde 344 millioner kroner (+ 20 % mot tredje kvartal 2013)
Positiv verdiendring på 354 millioner kroner (-102 millioner i tredje kvartal 2013)
Netto utleie på 29 millioner kroner (ca. 14 200 kvadratmeter)
To nye prosjekter er igangsatt
Vellykket børsnotering

- Vi er fornøyde med å presentere 13 prosent vekst i leieinntekter og 20 prosent vekst i resultat fra eiendomsdrift, sier administrerende direktør Klaus-Anders Nysteen.

Veksten kommer blant annet fra ferdigstillelse av prosjekter, netto kjøp av eiendommer og en underliggende like-for-like vekst på 2,7 prosent.

- Jeg er stolt av at vi har levert i henhold til vår strategi om lønnsom vekst, samtidig som privatiseringen av Entra har pågått.  Vi er fornøyde med den vellykkede børsnoteringen av Entra, og jeg vil gjerne benytte anledningen til å ønske om lag 6 700 nye aksjonærer velkommen, sier Nysteen.

Utleie
Entra har reforhandlet og signert nye leiekontrakter med årlig leieinntekter på totalt 30 millioner kroner (15 063 kvadratmeter), mens leiekontrakter tilsvarende en årlig leieinntekt på to millioner kroner (852 kvadratmeter) er sagt opp i perioden. Vekst i leieinntekter fra de reforhandlede kontraktene utgjorde i gjennomsnitt 14 prosent.

Prosjektvikling
Entra har i kvartalet igangsatt to nye prosjekter, Sundtkvartalet i Oslo og i Hinna Park i Stavanger.  Sundtkvartalet er et nytt og fleksibelt kontorbygg på om lag 31 000 kvadratmeter under oppføring. Prosjektet eies gjennom et 50/50 joint venture med Skanska. I Hinna Park har Entra startet byggingen av Gullfaks, et kontorbygg på 17 400 kvadratmeter. Entra har som ambisjon å oppnå klassifiseringen BREEAM Excellent på begge prosjektene.

Det nye Kunnskapssenteret i Otto Sverdrups plass 4 i Sandvika ble åpnet i august, og representerer et viktig byutviklingsprosjekt med høy miljøstandard. I tillegg ble en ny skolebygning i Kongsgård Alle 20 i Kristiansand ferdigstilt i kvartalet.