Energibruken i Statens hus var hele 60 % høyere da Entra overtok bygget i 2010, sammenliknet med i dag.

Entra har gjennomført en helhetlig energisparing som omfatter både tekniske forbedringer, nye styringssystemer og ikke minst personell. Til sammen gir dette en optimal og behovsstyrt drift, skriver juryen i en uttalelse.

Hver støttekrone fra Enova har utløst 6-7 kWh besparelse i Prinsens gt. 1 mot 0,7 kWh som er snittet for liknende enovastøttede prosjekter.

I sammenlignbare kontorbygg er årsforbruket av energi på 230 - 240 kWh pr. kvadratmeter i året,mens Statens hus klart seg med ca. 140 kWh pr. kvadratmeter oppvarmet areal det siste året.

Juryen har også vektlagt Entra sin effektive bruk av såkalte "Grønne fordelsavtaler". Slike avtaler med leietakerne har vært kjent i mange år, men få byggforvaltere/eiere har fått det til å fungere ordentlig.

I Entra sin modell blir avtalene presentert slik at leietakerne enkelt ser fordelene og sine egne muligheter for innsparing, og dermed tar ansvar for sin del av avtalen.

At resultatene i Statens hus er oppnådd med relativ sett “enkle tiltak” gjør Entra til en forbilledlig veiviser for andre byggherrer og byggforvaltere, skriver juryen videre.

I 2016 hadde juryen følgende medlemmer:
Energirådgiver i Pens, Magne Vågsland, som representerer Naturvernforbundet
Direktør Svein Olav Munkeby i NTE som representerer Næringsforeningen
Professor Vojislav Novakovic fra NTNU
Seniorrådgiver Frode Olav Gjerstad fra Enova
Miljøsjef Marianne Langedal, Miljøenheten i Trondheim kommune
Varaordfører og juryleder Hilde Opoku (MDG)

I tillegg fikk følgende to prosjekter hedrende omtale:

The Research Centre on Zero Emission Buildings, ZEB, for Living Lab på Gløshaugen
- ZEB Living Lab er et unikt forsknings- og demonstrasjonsanlegg hvor fremtidens energi- og klimaløsninger testes ut allerede i dag.

og

Eskild Dyrø Andresen og Line Sivertsen sammen med
Free Energy Innovation AS for Hybrid Solar System (HYSS) -anlegget på Stubban i Trondheim
- Eskild Dyrø Andresen og Line Sivertsen  har satset på en fremtidsrettet energiløsning med kombinasjonen av sol- og jordvarme. Anlegget fra Free Energy Innovation AS viser at solen kan utnyttes som en betydelig energikilde også i Trondheim. Prosjektet er med og åpner markedet for nye og klimavennlige energiløsninger!