Entra Eiendom underskrev onsdag Nordic Built charter sammen med flere ledende nordiske selskap. Målet er økt satsing på bærekraftig bygging. 20 toppsjefer står nå skulder ved skulder, og markerer starten på en felles nordisk satsing for å fremheve våre løsninger som skal oppnå bedre bærekraft i byggebransjen. De 20 topplederne får ambassadørstatus for satsingen, og skal påvirke en hel bransje til å velge bedre løsninger for framtiden.

- Entra Eiendom jobber målrettet om å være miljøledende i bransjen. Å bidra til endringer i en bransje med utfordringer gjennom Nordisk Innovasjons satsing er et naturlig steg for oss, sier konstituert administrerende direktør Rune Olsø i Entra Eiendom. Det at vi er blitt spurt om å være bidragsyter og ambassadør i denne satsningen er veldig gledelig og viser at Entra går i riktig retning, sier Olsø.

- Den nordiske byggebransjen har allerede kommet langt når det gjelder å levere tjenester og komponenter til bærekraftige- og lavenergibygg.  I tillegg står miljøspørsmål høyt på agendaen i alle de nordiske landene og kombinert med streng regulering og høye ambisjoner om å tilby de beste bygningsmiljøene i verden, mener vi den nordiske byggebransjen er i en unik posisjon til å bli verdensledende på dette feltet. Derfor inviterer vi hele bransjen til å signere Nordic Builts charter, og jobbe etter disse prinsippene. Ved å jobbe sammen kan vi få mest mulig ut av en voksende markedsmulighet, sier prosjektleder i Nordic Built, Eili Vigestad Berge.

Nordisk ministerråd har utviklet et program for satsing på industri og innovasjon,  og ønsker å satse på grønn vekst. Nordic Built-programmet er et av seks fyrtårnprosjekt i denne satsningen. Nordic Built-programmet vil bli gjennomført gjennom tre hovedmoduler i perioden 2012-2014. Den første modulen handler om å definere de mulighetene og utfordringene som finnes i den nordiske byggebransjen. I den andre modulen vil innovatører fra byggebransjen bli invitert til å delta i konkurransen om å bærekraftig renovere fem bygninger, ett i hver av de nordiske landene. Målet er å konkretisere Nordic Builts charter gjennom en stimulerende utfordring og med bred oppmerksomhet.

- Entra Eiendom er invitert til å være den norske bidragsyteren på byggherresiden og skal stille en bygning til disposisjon i konkurransen.  Vi vil offentliggjøre hvilken bygning som skal bli bærekraftig renovert når startskuddet for konkurransen går. I tillegg vil vi bruke kunnskap og kompetanse som deles i nettverket til å gjøre hele vår portefølje på over 1 million kvadratmeter mer miljøvennlig, sier Olsø.