Enovas nye program Støtte til energieffektive nybygg skal lanseres i begynnelsen av 2014. Støtteprogrammet skal være et forbildeprogram rettet mot innovatørene i markedet. Til forskjell fra passivhus og lavenergiprogrammet er det ikke to nivå å forholde seg til, men etablerte minstekrav til bygningskropp, tekniske system og energiforsyningen som søkerne kan bygge videre på. Ut over minstekrav blir det krav om å beskrive demonstrasjons- og spredningseffekten av prosjektene. Når det gjelder oppgradering av eksisterende bygninger videreføres støtten til passivhus- og lavenergistandard gjennom programmet Støtte til eksisterende bygg.

- Jeg er svært fornøyd med at Enova viderefører og videreutvikler ambisiøse støtteprogrammer for forbildeprosjekter. Det er et godt grep å videreføre passivhusstøtten til nybygg i et program med et mer åpent kriteriesett med fokus på levert energi, innovasjon og spredning. Denne støtten er avgjørende for å videreutvikle næringen slik at den kan bli i stand til å møte EUs målsetninger om å nærme seg nullenergiløsninger. Den nye utformingen av programmet passer godt inn i FutureBuilt-konseptet med ambisiøse, men fleksible kriterier. Jeg har tro på at denne tenkningen også blir lagt til grunn for nye TEK15, sierStein Stoknes, prosjektleder i FutureBuilt. Og legger til:

- Vi har imidlertid også en forventning til Enova: Det nye støtteprogrammet bør være minst like forutsigbart som det gamle og med tydelige kriterier. Det er viktig å unngå tunge søknadsprosesser med usikkert utfall. Men det tror vi Enova løser på en bra måte, avslutter Stein Stoknes, prosjektleder i FutureBuilt.