- Vi slo sammen Building Systems og Industrial Services til én divisjon, eller ett segment som vi gjerne kaller det. Da ble vi kun YIT. Enhver stor organisasjon, og vi er 3.300 ansatte i Norge, har behov for omorganisering en gang i blant. Nå slipper vi å skape nye navn og ta store kostnader med omprofilering. Nå er vi YIT, sier Bredesen.

- Nei, overhodet ikke, svarer han, på spørsmål om kundene har reagert. De aller fleste har for lengst vennet seg til kun de tre bokstavene YIT – som opprinnelig stod for Yleinen Insinööritoimisto - Det allmenne ingeniørkontoret, forteller han.

- Noe annet navn enn YIT brukes ikke nå, alt fra at sentralbord svarer med dette navnet, til at 1400 biler er dekorert med de tre bokstavene, forteller han.

- Her i Norge har vi røtter tilbake 1873, tilbake til Frognerkilens Fabrikk som produserte plogskjær. Blant de navneendringer og utvikling innen bransjen gjennom tidene er også Norsk Viftefabrikk en del av selskapets VVS-historie i Norge. 1. september 2003 ble den norske virksomheten overtatt av det finske YIT-konsernet.

YIT er børsnotert i Helsinki, og operer i Norge, Sverige, Finland, Baltikum, Russland og Sentral-Europa. I Norge har YIT 60 avdelinger.

Årlig omsetning i konsernet ligger på 35 milliarder norske kroner, hvorav nær 4 milliarder kroner i Norge.

- Eiere er i stor grad forsikringsselskaper og andre finansinstitusjoner. Disse tenker langsiktig og gjør vår hverdag forutsigbar, sier Bredesen.

YIT er Norges største leverandør av tekniske bygginstallasjoner innenfor inneklima, elektro, automasjon, energisparing, rør, IKT, audiovisulle løsninger og sikkerhet.

- Vi mener også å være ledende innen service på tekniske bygginstallasjoner og tjenester innen eiendomsdrift, sier Bredesen.

Han presiserer at det er byggherrer som er den største kundegruppen, men selvsagt også byggentreprenører.

Bredesen forteller at noen byggentreprenører fryktet at YIT i sin utvikling i Norge skulle ta opp konkurransen med dem, men dette har vi bestemt bevist at vi ikke gjør. Det foreligger fortsatt ingen planer om å starte som byggentreprenør i Norge.