- Lønnsveksten avtok i fjor, det viser resultatene fra de sentrale og lokale oppgjørene. Det resultatet vi har kommet frem til i dag er et godt grunnlag for en ytterligere lavere årslønnsvekst i 2013 enn vi har hatt de siste årene. Dette bidrar til et nødvendig taktskifte som er svært viktig for konkurranseevnen til norsk næringsliv, sier NHOs administrerende direktør Kristin Skogen Lund.

- Dette er et ansvarlig og rettferdig resultat, som tar hensyn til arbeidsplassene og bedriftene, som sikrer kjøpekraften og gir lavlønte et ekstra løft, sier LO-leder Roar Flåthen.
- Dette er et oppgjør hvor partene leverer, som er fornuftig med hensyn til den økonomiske situasjonen, og som alle andre grupper må forholde seg til.

- For oss har det vært viktig å sikre kjøpekraften for alle og prioritere lav- og likelønn. Dette oppgjøret ivaretar disse hensynene på en god måte. Det er et resultat med en solidarisk profil, konkluderer Flåthen.

- Konkurransesituasjonen er meget krevende for store deler av norsk næringsliv; både for eksportbedrifter og i hjemmemarkedet. Det moderate lønnstillegget vi nå gir sentralt er et godt grunnlag for at også de lokale oppgjørene blir moderate, sier Skogen Lund.

- Vi er tilfredse med resultatet og er fornøyd med å ha fått forståelse for behovet for moderasjon. NHO-fellesskapet har i hele prosessen stått samlet bak vår posisjon, det har vært en viktig styrke i forhandlingene, sier NHO-sjefen.

Anslag for årslønnsvekst i 2013 på 3,4 prosent
NHO anslår at effekten av årets sentrale lønnstillegg utgjør 0,4 prosent. I tillegg ligger det allerede inne en lønnsvekst fra i fjor, det såkalte overhenget, på 1,2 prosent

- Dersom lønnsglidningen fra i fjor på 1,8 prosent legges til grunn også i år, vil vi få en økonomisk ramme på 3,4 prosent. For bedrifter som skal ha lokale forhandlinger, er det viktig at disse føres på grunnlag av bedriftens lønnsevne; altså egen økonomiske situasjon, produktivitet, konkurranseevne og fremtidsutsikter, sier Skogen Lund.

Tilleggene vil ha virkning fra 1. april.

Kilde:NHO / LO