Det nye styrings skapet sørger for en enkel og ukomplisert betjening av pumper med våt- eller tørrløperpumper. Med dette styrings skapet topper de sitt produktutvalg i serien ”Comfort Controller”.

I følge en pressemelding fra Wilo kan det nyutviklede styrings skapet automatisk styre opp til seks pumper med en samlet effekt inntil 200 kW. Ved hjelp av det integrerte kontrollpanelet kan pumpekraften reguleres nøyaktig i forhold til behovet i den enkelte installasjon. Større effektbehov og styring av flere pumper kan leveres på forespørsel.

”CC-HVAC” er programmert til å utføre en helautomatisk styring av pumpene og styrer uregulerte pumper i enkel- og flerpumpesystemer med vekslende trykk. Dette kan gi betydelige innsparinger i energiforbruket. Sirkulasjonspumper dimensjoneres normalt for maksimal kapasitet, men erfaringene er at det kun er få dager i året at maksimal kapasitet er nødvendig. Resten av året vil uregulerte pumper forårsake et unødvendig høyt energiforbruk. Med den fleksible styringen i ”CC-HVAC” vil også uregulerte pumper få et lavere energiforbruk.

”CC-HVAC” kan leveres med eller uten frekvensomformer. I versjonen med frekvensomformer styres hastigheten i grunnlastpumpen trinnløst. Avhengig av trykkbehovet vil ytterligere toppbelastning slå systemet av eller på automatisk. I versjonen uten frekvensomformer og montert med flere pumper vil pumpene slå seg automatisk av og på i tråd med trykket.

Styrings skapet ”CC-HVAC” er modulært i sin oppbygging og kan benyttes fleksibelt og fungerer godt til ulike skreddersydde behov. ”CC-HVAC” er svært brukervennlig. Alle nødvendige funksjoner kan betjenes med en berøringsskjerm hvor en enkelt meny gir tilgang til alle funksjoner slik at verdiene enkelt kan endres ved behov. På denne skjermen kan pumpe- og systemstatus alltid avleses direkte. Grønt bakgrunnslys viser at det er normalt drift, gult og rødt lys viser at det er en feilmelding.

Til ”CC-HVAC” kan det leveres moduler for tilkopling til for eksempel LON, Modbus eller Ethernet TCP/IP, og ”CC-HVAC” kan derfor integreres i annen bygningsautomasjon. Ytterligere moduler, som for eksempel fjerndiagnose og vedlikehold via internett og varsling til mobiltelefon, kan leveres som tilleggsutstyr.

”CC-HVAC” har en svært kort installasjonstid fordi den leveres som en komplett fungerende enhet. Kun pumper, eventuelle signalkabler og nettspenning skal tilkobles.

En prototyp av ”CC-HVAC” har i to år vært i drift i kulturpalasset i Dresden hvor den også har dekket kjølebehovet til Frauenkirche og de omkringliggende kvartalene. Dette systemet er dimensjonert med en utgangseffekt på 4,5MW og en strøm på 600 kbm/time som er fordelt på tre sirkulasjonspumper.