- Konferansen vil være en faglig og næringspolitisk arena der politikere, utbyggere og næringslivet møtes for å dele kunnskap og innsikt, og for å diskutere hva som er mulig og hvilke forutsetninger som trengs for å utvikle energivennlige samfunn, sier prosjektleder Vigdis Sværen.

Blant temaene kan nevnes bærekraftig energibruk i bygninger, byer og samfunn, utvikling og nye trender i form av smart strøm og integrerte energiløsninger, lading av elektriske biler, energieffektivisering i næringsbygg og hvordan riktige belysningsløsninger kan løse viktige samfunnsoppgaver.

Adm. direktør i NHO, Kristin Skogen Lund, adm. direktør Stein Lier Hansen i Norsk Industri og byrådsleder Stian Berger Røsland i Oslo kommune kommer sammen med en rekke andre beslutningstakere fra næringsliv og politikk.

Konferansen er aktuell for alle aktører innen bygg og eiendom, både offentlige og privat – eksempelvis eiendomsutviklere, planleggere i kommuner/fylkeskommuner, politikere og myndigheter, leverandører, entreprenører, konsulenter og rådgivere.

I forlengelsen av konferansen vil en rekke partnere vise deltakerne hvordan temaene på konferansen kan omsettes i miljøvennlige og energieffektive løsninger på det 500 kvm store Teknologitorget.

«Energismarte byer» og Eliaden arrangeres av Elektroforum. Eliaden er den elektrotekniske bransjens største fagmesse og møteplass. Medlemmene i stiftelsen Elektroforum er Energi Norge, Norsk Industri, Norsk Teknologi, RIF, EFO og IFEA.