Prognosene for energiforbruket i bygget er beregnet til kun 68 kWh per kvm per år. Dette er langt under kravet til klasse A i henhold til Energimerkeordningen.

Ett år etter åpningen er det imidlertid ikke godt å si hva det reelle energiforbruket faktisk er rundt om i bygget. Isak Oksvold, direktør for miljø- og samfunnsansvar i Aspelin Ramm, sier til Estatenyheter.no at det har vært en utfordring å få de over 40 energimålerne til å stemme overens med hovedmåleren.

Avvikene skal ha vært opptil 40-50 prosent i begge ender.

- Dette kom som en overraskelse på oss, men vi håper å presentere fornuftige tall over sommeren. Da har vi fått med oss en delvis kjølesesong og en delvis oppvarmingssesong med operative målere, sier Oksvold.

Partneransvarlig Rolf Iver Hagemoen i Bellona sier at det tar litt tid å kjøre inn bygget.

- Et nytt bygg er sjelden nøkkelferdig. Utleier vil gjerne ha inn leietakere så raskt som mulig, og så tar det litt tid før alt fungerer optimalt. Det er sjelden man kan sette nullpunktet for energiforbruket ved overtakelse, sier han.

- Det er et velfungerende bygg med god ventilasjon, gode lysforhold og godt innemiljø. Vi er en krevende leietaker og har vært med i planleggingen av bygget. Dette er Norges mest energieffektive bygg, men det skal også kunne kopieres av hvem som helst, sier Hagemoen.
Bellona mener det ikke er noe hokus pokus å bygge energieffektivt.

– Vi er veldig fornøyd med at vi har fått Norges mest energieffektive kontorbygg, men vi håper at rekorden snart blir slått. Det er ikke noe hokuspokus å bygge klimavennlig, sa leder av Miljøstiftelsen Bellona, Frederic Hauge, da Bellonahuset ble åpnet 17. februar i fjor.