Rapporten fra 2011 viser at byen ved elven de siste årene har vært aller best i klassen når det gjelder effektiv saksbehandling, sammenlignet med andre av landets ti største kommuner.

Etaten brukte i 2010 i gjennomsnitt kun 30 dager på ferdigbehandling av allerede vedtatte reguleringsplaner. Stavanger, Oslo, Bergen og Trondheim brukte alle mer enn ti ganger så lang tid, skriver dt.no.

Politisk vilje
Direktør i Selvaag Bolig, Baard Schumann, sier til Aftenposten at Drammens politiske vilje til effektiv boligbygging har gitt resultater.

- Drammen har satt som mål å få fart på boligbyggingen. Det virker på meg som om det er ganske stor politisk vilje også i Oslo, men jeg er ikke like sikker på at de har administrasjonen helt med seg. Det virker som om de lever litt i gamle dager, sier Schumann til avisen.

Ifølge dt.no er Pål Syse, direktør i Skanskas kommunikasjonsavdeling, enig i at ting tar for lang tid i Oslo kommune. Han mener en av årsakene kan være at det er vanskeligere å bygge i tettbygde strøk som i Oslo enn i Drammen. Flere naboer som har sitt å si og mer kompliserte trafikkforhold kan sinke behandlingsprosessen.

Vel beredt
Rådgiver i Drammen kommune byplan, Petter Hval, mener Drammen er beredt til å møte en befolkningsvekst, som etter prognosene å dømme, vil øke med 25 000 innbyggere innen 2036. Drammen kommune har bevisst valgt en mer åpen regulering, mener han.

- Det ligger ferdigregulerte tomter i Drammen hvor det ikke er satt i gang byggesaker. Vi har både nok tomter og kapasitet til å ta unna saker fortløpende og vil derfor kunne nå våre mål, sier Hval til dt.no.

Kilde: Estatenyheter