Etterutdanning av håndverkere står på agendaen når Lavenergiprogrammet nå søker EU-penger til del to av prosjektet Build Up Skills. Med oss på laget har vi fått representanter for forsikringsbransjen, entreprenører, eiendomsutviklere og flere offentlige myndigheter.

Skape konkurransefordeler for dem som etterutdanner seg
- Først og fremst ønsker vi å utvikle en modell for hvordan håndverkere kan etterutdanne seg og heve kompetansen sin. Dernest er det viktig at det finnes en måte å dokumentere denne kunnskapen på.  Og, sist, men ikke minst, er det viktig å skape etterspørsel etter kompetanse på dette området slik at de som bruker ressurser på dette, får betalt for det, sier prosjektleder for Build Up Skills II i Lavenergiprogrammet, Christian Grorud.

Hva må håndverkere lære mer om?
I søknaden til EU legger Lavenergiprogrammet vekt på etableringen av kurs – og utdannindstilbud innenfor teamer hvor potensialet for forbedring er størst . Blant disse temaene finner du:
• tverrfaglig samarbeid og forståelse
• bygningsfysikk
• energisystemer og
• fornybar energi

Prosjektet skal legge til rette for at kurs- og utdanningsopplegg kan inngå i ordninger som gir formell kvalifisering.

Bygger videre på Build Up Skills, pilar I
Lavenergiprogrammet var  hovedansvarlig for gjennomføring av del en av prosjektet Build Up Skills som nylig ble avsluttet.

- I del en av prosjektet kartla vi kompetansen håndverkere i Norge har på energi i bygg og utarbeidet planer for hvordan håndverkere kan heve kunnskapsnivået sitt og videreutvikle ferdigheter de trenger for å bygge framtidens bygg. forteller fungerende daglig leder i Lavenergiprogrammet, Christine Molland Karlsen.

Når Lavenergiprogrammet nå søker om penger til pilar II i Build Up Skills, er det for å bygge videre på det arbeidet partnerne i den første delen av prosjektet la ned, og dermed sette noen av disse planene ut i live.