Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
per_kristian_blogg

Avdelingsdirektør Per Kristian Larsen-Evjen, Utdanningsdirektoratet:

Det er ikke laget ny læreplan i rørleggerfaget ennå

Publisert
VVS-forum.no  har et innlegg om arbeidet med eksamensoppgaver og nye læreplaner i rørleggerfaget. Her mener Kjetil Aalstad Nilsen at utkastet til ny læreplan i rørleggerfaget er for lite håndfast.

VVS-forum.no  har et innlegg om arbeidet med eksamensoppgaver og nye læreplaner i rørleggerfaget. Her mener Kjetil Aalstad Nilsen at utkastet til ny læreplan i rørleggerfaget er for lite håndfast. Vi har ikke laget ny læreplan i rørleggerfaget ennå. Arbeidet med de nye læreplanene på yrkesfagene startet nå i høst. I forkant av dette har faglig råd for bygg- og anleggsteknikk undersøkt hva som skal være det sentrale innholdet i rørleggerfaget. Det vil si det viktigste i rørleggerfaget. Dette skal være en hjelp for læreplangruppen, som skal skrive selve læreplanene.  Det er nok dette dokumentet Nisen har sett, og ikke et utkast til ny læreplan. Les også: Gir rom for tolkninger! Les også: Bruk av tegning i rørleggerutdanningen Les også: Rørleggerutdanning uten fagtegning?
I januar 2019 deler vi de første utkastene til læreplanene på Vg1 på yrkesfag, og i løpet av våren 2019 starter vi opp arbeidet med læreplanene på Vg2 og Vg3. I hele dette arbeidet legger vi opp til en åpen prosess og ønsker innspill fra alle som er interessert. Da hører vi gjerne fra Kjetil Aalstad Nilsen og rørleggerbransjen på om vi er på rett vei.

Flere artikler fra Kommentaren
VVSforum
Sandesundsveien 2
Tlf: +4748068283