"Våre nyeste rapporter for aktivitetsutviklingen i bygg og anlegg de neste 2-3 årene viser ingen tegn til dårlige tider i disse næringene. Noen byggeboom blir det vel ikke, og kanskje heller ikke noen voldsom anleggsboom, men begge områder kan få pene veksttall i hele perioden 2015-2017. Samlet byggeaktivitet ventes å øke med 3 % i år og 2 % i 2016 og 2017", skriver Kjell Senneset på Prognosersentrets blogg.

Han skriver videre at deler av byggemarkedet er nok noe mer utsatt for oljeprisfall og færre oppdrag til bedrifter som leverer til oljenæringen, men det er først og fremst etterspørselen etter private næringsbygg som er utsatt. Her vil nok etterspørselen etter nye bygg gå litt ned, men det blir mer enn kompensert av økt boligproduksjon, økt produksjon av bygg for det offentlige og økt aktivitet innen renovering og vedlikehold av den eldre bygningsmassen.

Men selv ikke etterspørselen etter private næringsbygg vil falle dramatisk.

Planlagte nye prosjekter viser f.eks. veldig høye tall for 2016, høyere enn for 2015. Selv om mange av disse prosjektene vil bli utsatt eller lagt i skuffen, er det nok også mange tiltakshavere som synes at alle pengene som allerede er nedlagt i prosjektering og planlegging ikke bør være brukt forgjeves, og følger opp med bygging. De har nok dessuten merket seg at de aller fleste, om ikke alle, prognosene for norsk økonomi viser bedre tider igjen allerede i 2016. Da blir 2015, med en anslått vekst (ja det blir vekst, ikke fall) i bruttonasjonalproduktet på 1 til 1,5 %, for en parentes å regne.

Allerede til neste år er AS Norge tilbake på sporet, med en vekst over 2 %, som er sterk nok til at den lille økningen i arbeidsledigheten som vi må regne med i år ikke fortsetter, skriver Senneset, som spår at markedet for bygg og anlegg vil øke fremover.