Linn har tatt språkstudier i Oslo og Spania, og som 19-åring reiste hun fire måneder til Bali for å ta forberedende til Universitetet i Oslo. Deretter dro hun til USA, hvor hun fikk jobb på et telesenter, steg raskt i gradene og ble værende i sju år.

Men selv om hun alltid har vært glad i å reise, flyttet hun likevel til slutt tilbake til hjemkommunen og familiebedriften Linn Bad AS. Sammen med broren André Borlaug Grønningen, er de to tredje generasjons eiere med en halvpart hver.

- Jeg har vokst opp i denne bedriften. Som ung, jobba jeg mye i produksjonen. Og selv om jeg var ivrig på å reise rundt i verden som student, jobbet jeg i familiebedriften da jeg var hjemom. Derfor kjenner jeg mange av de ansatte her godt, forteller hun.

Saken fortsetter under bildet:
Øyafestivalen med deleigar Andre Borlaug Gr ønningen-1.jpg

Bilde: Linn Borlaug Grønningen og André Borlaug Grønningen på Øyafestivalen.

Landets største produsent av baderomsmøbler

Vik er en liten kommune i Vestland fylke mellom fjord og fjell, som har fostret navn som Synnøve Finden (grunnlegger av Ostefabrikk Synnøve Finden, skuespiller og programleder Solveig Kloppen, skiskytter Ann Kristin Flatland og fotballspiller Gustav Valsvik. Og i snart 50 år har den vært vertskap for Linn Bad, som i dag er den største produsenten av baderomsmøbler i Norge. Eller «ekte, kortreiste baderomsmøblar som passar for den norske heimen», som de skriver på hjemmesiden. Også når det gjelder språket, ønsker bedriften å være ekte. 

Hadde ikke planlagt å slå rot

Det var Linns bestefar Hans Grønningen og far Arild Grønningen som startet opp under navnet Vik interiør i 1975. Men da faren tok over sjefsrollen, ble navnet endret til Linn Bad – oppkalt etter sin datter. Siden har selskapet vokst jevnt og trutt, og er i dag en hjørnesteinsbedrift i kommunen. 

Hun selv fikk jobb i administrasjonen i 2005, men hadde egentlig planer om videre studier i Oslo. Men så kom tilbudet om en stilling som markedssjef. 

- Det var det som skulle til for å få meg til å bli i Vik. En beslutning jeg er svært glad for i dag. Her trives jeg godt, og har nå for lengst slått rot.

Kombinerer de to største lidenskapene

Å reise rundt i verden, er som sagt noe av det beste Linn kan tenke seg. Men hun er gjerne også turist i eget fylke. 

– Ja, jeg har fortsatt mye usett her i regionen også, siden jeg har vært såpass mye utenlands. Det er veldig fint å reise i eget land, understreker hun, 

I sommerferiene, besøker familien Grønningen ofte resten av slekta på Østlandet. I år har de derimot plottet inn badeferie til Polen. Hele familien elsker nemlig det våte elementet. Og med fjorden rett utenfor døra hjemme i Vik, hopper de gjerne i vannet både morgen og kveld.

En annen lidenskap, er musikk. Og da er det rock og grønsj det går i.

– Jeg er spesielt fan av Pearl Jam. Det er perfekt å kombinere med reiser til storbyer rundt i Europa. Da får jeg både reist, samtidig som jeg får opplevd musikk.

Saken fortsetter under bildet:
Konsert Parl Jam (3)-1.jpg

Bilde: Hittil har Linn vært på seks konserter med Pearl Jam. Hun er også fast på Øya festivalen hvert år sammen med en god venninne, forteller hun.

Nok å sysle med

Øvrige hobbyer og fritidsaktiviteter, er det ikke rom for. I tillegg til å være markedssjef og deleier, er Linn også daglig leder i eiendomsselskapet som eier bygningene. Det legger beslag på mange av døgnets 24 timer. Og som mamma til en jente på 9 år og gutt på 6 år, har hun nok å fylle eventuelle «tomrom» i fritiden med. Begge spiller fotball, og som hjelpetrener på miniputt-laget det blir mye kjøring til trening og kamper. 

– Til sammen har jeg egentlig veldig mye å henge fingrene i.

Og på spørsmål om hva hun driver med når hun legger fra seg jobben, svarer hun at den er «påkoblet» 24-7.

Morgenkaffestund med gjengen

En hektisk uke på arbeidsplassen innebærer ofte kampanjer som skal gjøres ferdig. Telefonsamtaler og arbeid foran maskinene blir ofte med videre hjem.

– Dagens høydepunkt er når vi samles til en god samtale rundt den litt fancy kaffemaskinen vår. 

Hun trekker også fram sine dyktige kolleger, som gjør en kjempejobb hver eneste dag. 

– Jeg setter så stor pris på det alle gjør, som bidrar til at jeg kan senke skuldrene iblant.

Delaktig i produktutviklingen

Kontinuerlig produktutvikling er en stor og viktig del av Linn Bads suksesshistorie. Ofte basert på kundenes tilbakemeldinger. 

- I tillegg henter vår produktutvikler André Grønningen mye inspirasjon fra messer i Europa. Sammen med teamet, utvikler han etterspurte produkter, mens jeg lager skisser og sender dem til et firma i Danmark som lager 3D-tegninger til oss innen de settes i produksjon. 

Saken fortsetter under bildet:
 

Bilde: Markedssjefen i Linn Bad, er opptatt av produktutvikling og effektive produksjon. På fabrikken i i Vik i Sogn, har de investert betydelige summer i moderne produksjonslinjer. 

Hun nøler ikke med å karakterisere VVS-bransjen som kjempespennende, hvor det hele tiden er utvikling.

– Norge er et lite marked og vi er mange om beinet. Men jeg føler at kjedene og leverandørene har et godt samarbeid, sier hun og sammenligner bransjen litt som en stor familie der de møtes på de samme messene uavhengig av om noen skifter jobb.

Ellers skulle hun gjerne ønsket seg litt mer digitalisering i bransjen og en felles mal som alle kan enes om.

– Jeg blir litt sprø av alle forkortelser også, sier hun med et smil. 

Vanskelig å spå aktiviteten

Markedet var eksplosivt under pandemien, da alle skulle pusse opp, men har nå roet seg veldig. Også Linn Bad merker godt at det er byggestopp.

– Fremover er det veldig usikkert hvor mye jobb det blir både på rehabilitering og nybygg. Men vi må bare fortsette å produsere kvalitetsprodukter, og håpe og tro at markedet snart normaliserer seg igjen. 

På spørsmålet om hva hun ville ha jobbet med om hvis hun ikke var markedssjef hos Linn Bad, svarer hun følgende: 

– Da ville jeg nok vært fotojournalist, og aller helst konsertfotograf, som var drømmen først. Men heldigvis får jeg jobbet med kreativitet i den stillingen jeg har, avslutter Linn Bads markedssjef.