Det var ekteparet Ruth og Willy Haugli som i sin tid donerte en del av arven til utdanning, og VVS-foreningen har delt ut 30 prosent som tilsvarer 60.000 kroner av legatmidlene per år i flere år.

Pengene går til en VVS-linje, og i år ble det bestemt å fordele legatmidlene på både master- og bachelorstudenter.

- Ble veldig overrasket
Bakgrunnen for at de fire studentene ved Høgskolen i Oslo fikk de siste pengene fra legatet er hardt arbeid og gode resultater for at to VVS-studenter fikk 20.000 kroner hver, mens ytterligere to fikk 10.000 kroner.

Angie Albarracin som var en av de to som fikk 20.000 kroner fortalte til norskvvs.no etter overrekkelsen at hun ble veldig overrasket, og pengene kommer veldig godt med etter mange lange kvelder på skolen.

- Pengene kommer veldig fint når masteroppgaven skal skrives, for da kan jeg konsentrere meg enda mer om den, fortalte Rasmus Lillevik Andreassen, som var den andre som ble tildelt 20.000 kroner.

- Passer godt før eksamensperioden
De som fikk 10.000 kroner hver var Einar Kristian Furu og Anders Møllevik Jacobsen.

- Pengene skal jeg bruke på litt øl til gutta, og i tillegg skal jeg plassere litt på bryllupskontoen. Resten skal gå til ferie, poengterte Furu til norskvvs.no etter overrekkelsen
    
Kveldens andre 10.000 mottaker Anders Møllevik Jacobsen synes det passet svært godt å få disse pengene nå før eksamensperioden.
- Da kan jeg konsentrere meg enda mer om masteroppgaven og jobbe litt mindre ved siden av, som jobber én til to ganger i uken som VVS-ingeniør hos Erichsen & Horgen.