Barnehagen er et forbildeprosjekt i FutureBuilt, og har som mål å oppnå 50 prosent reduserte klimagassutslipp fra energi-, materialer og transport sammenlignet med en konvensjonell barnehage.

- Med Kistefossdammen barnehage får vi det første offentlige plusshuset i Norge. Det er vi veldig stolte over, og vi går inn i dette prosjektet med forventning og spenning. Dette er banebrytende. Bidragene har vært visjonære, og har pekt på nye muligheter og løsninger. Nå blir det en spennende vei videre sammen med vinnerforslaget Solbyen, sa Lene W. Conradi, ordfører i Asker, under premieutdelingen i Asker rådhus fredag.

Heggedal skal de neste årene gjennomgå et stort løft og utvikles til sentrum nummer to i Asker kommune. Ny jernbanestasjon og første del av ny gang- og sykkelbro ble ferdig i 2012. Den nye veibroen over Heggedal stasjon ferdigstilles i 2015, og nye boliger, forretninger og kontorer er bygd og skal bygges rett ved togstasjonen. Mange barnefamilier har allerede flyttet til området, og det er behov for nye barnehageplasser.

- Vinnerprosjektet kombinerer gode barnehagerom inne og ute med et gjennomtenkt teknisk konsept. Prosjektet er utformet med takoppløft som både fanger solenergi og gir lys og luft til barnehagen. De gir også oppdrift for naturlig ventilasjon og morsomme lysinnslipss for barna, sier Ulla Hahn, jurymedlem og fagrådgiver i FutureBuilt.

Totalt kom det inn 36 søknader om deltagelse i konkurransen. 5 anerkjente team ble prekvalifisert og invitert til å delta videre i konkurransen.Barnehagen skal stå ferdig i begynnelsen av 2017. Konkurransen for Kistefossdammen barnehage er en del av en rekke plusshuskonkurranser i regi av FutureBuilt.

Les mer om prosjektet