Det danske boligprosjektet Ellebo Garden Room vant førsteprisen i Nordisk ministerråds konkurranse Nordic Built Challenge. Tirsdag 29. oktober kan du møte vinneren på gratis frokostmøte på DogA.

Det ble altså det dansk-engelske laget bak prosjektet Ellebo Garden Room som stakk av med hovedpremien på 1 million kroner. Adam Khan Architects, Daniel Serafimovski Architects, Kristine Jensens Tegnestue og Price & Myers vant for sitt nyskapende forslag til rehabilitering av et boligkompleks i Ballerup utenfor København.

I sin begrunnelse peker juryen blant annet på at Ellebo Garden Room er et fremragende eksempel på prinsippene i Nordic Built Charter, og at prosjektet har potensial til å være med på å plassere de nordiske landene helt i teten internasjonalt på byggefronten.

Møt den nordiske vinneren av Nordic Built Challenge!
Nordic Innovation og FutureBuilt inviterer til gratis frokostmøte og utstilling på DogA 29. oktober. Vinnerprosjektet blir presentert, etterfulgt av en dialog mellom sentrale utbyggere og politikere i Nordisk råd om hvordan vi kan fremme bærekraftig byggeri i Norden. Frokostmøtet er gratis, men husk å melde deg på.

Norge deltok med Posthuset
Den norske delen av Nordic Built Challenge tok for seg Posthuset i Biskop Gunnerus gate 14 og ble tidligere i høst vunnet av Urban Mountain. Bak prosjektet står schmidt hammer lassen architects, LOOP architects, COWI, Transsolar Energitechnik GmbH og Vugge til Vugge Danmark. Utbygger er Entra, og prosjektet inngår i FutureBuilts prosjektportefølje.

- Entra jobber nå videre med planene fra Urban Mountain-prosjektet. Dette konseptet er innovasjon på høyt nivå, og i forslaget er energiforbruket i bygningen kraftig redusert, materialer gjenbrukes, bygget utvides og det etableres nye publikumsområder, sier Sonja Horn, regiondirektør i Entra, på entra.no.

Om Nordic Built Challenge
Formålet med konkurransen er å oppmuntre til innovasjon og utvikling av bærekraftige, gjennomførbare og skalerbare renoveringskonsepter for noen av de vanligste bygningstypene i Norden – med Nordic Built Charter som plattform. Nordic Built er ett av de 6 såkalte fyrtårnprosjektene som ble lansert i forbindelse med samarbeidsprogrammet for næring og innovasjon med fokus på grønn vekst som de nordiske næringsministrene ble enige om i oktober 2011. Prosjektet finansieres av Nordisk ministerråd og Nordisk Innovation, og sistnevnte bidrar også til å realisere prosjektet. Nordic Built-programmet gjennomføres i tre hovedmoduler i perioden 2012–14. Modulene vil omfatte en rekke sammenkoblede aktiviteter og bygger på hverandre