- Lasse ser ut som om han har spasmer, Jørn er stiv og knytt, Kenneth har litegrann rytme, Stian har noe moonwalk mens Erik har en god feeling. Slik beskrev dansekongen Adil Khan serviceadelingen ved Bjerke Ventilasjon da han først møtte de.
Men de lærte forbausende fort og nylig fikk de fem sin dansedebut på NRK i beste sendetid, i programmet "Adils Hemmelige dansere".


RUNDLURT: Gruppa arrangerte på egenhånd "benbrudd" med spesialeffekter, men ikke før Erik(a) Selnes entret scenen som sykepleier forsto Adil Khan at han var rundlurt. Foto: Rubicon TV/NRK

Et hverdagspåfunn
Serviceavdelingen hos Bjerke ventilasjon består av fem mann med lang fartstid, som går utrolig godt sammen og som trives på jobben. Innimellom slagene vanker det imidlertid alltid noen morosomheter og påfunn, slik det gjør i alle gode bedriftskulturer. Men at påfunnet denne gang skulle ende med danseopptreden var det få som ante.
- Vi er jo på en måte alltid på scenen som servicefolk, vi møter nye mennesker og kunder daglig og er vant til å takle utfordringer og oppmerksomhet, vi er ofte i fokus, og representere bedriften utad. Men å danse kunne vi ikke, det måtte vi lære, sier formann Kenneth Sørensen til VVSforum.
Selve påfunnet er litt vanskelig å feste til en enkelt person, men alt tyder på at det var Erik Selnes som fikk ideen. Han er gruppas spilloppmaker, og Erik har ofte noe uventet på lur.
- Man får ikke mer moro enn man lager selv, selv om jobben vår handler om å utføre prikkfri service er det bra med noen oppkvikkere, det skaper liv og handler vel litt om samhold, sier han til VVSforum.


STJERNER: Tilbake på jobb hos Bjerke Ventilasjon, mer sammensveiset enn noen gang og med en erfaring rikere, f.v. Kenneth Sørensen, Lasse Søbakken, Jørn Inge Bredahl, Stian Svensen og Erik Selnes.

 

Ni ukers hardkjør

Men å ta fem servicemenn og gjøre de til en dansetrupp er ikke gjort i en håndvending. Er det noe ikke gutta kunne var det nettopp å danse.
- Men vi er er god gruppe, og som servicepersoner vi må alltid strekke oss litt lenger, så dette ser jeg som et bevis på at gutta har mer ressurser om det kniper, det er fint å vite, sier formann Kenneth Sørensen.
Etter noen uker med hard dansetrening var overraskelsens øyeblikk kommet, og venner og kjente ble invitert til det som skulle være en “dokumentarfilm”.
I stedet fikk familie og venner en forrykende forestilling av fem scenevante dansere.
- Dette er langt utenfor vår komfortsone, men det er ikke dumt å utfordre seg selv, sier Jørn Inge Bredahl, som sammen med de andre har fått enorm respons ute hos kunder i lokalmiljøet.
 
Se hele forestillingen her


MESTERN MED ELEVENE: Adil Khan er en norsk-pakistansk danser og skuespiller med punjabi/pashtunavstamning. Khan kom i rampelyset da han vant TV-konkurransen Dansefeber på TVNorge i mars 2006, da med etternavnet Thathaal. Foto: Rubicon TV/NRK