- Daikin har de siste årene hatt en betydelig vekst i Norge. Dette skyldes både markedsvekst, kaprede markedsandeler og nye satsningsområder som tas inn i porteføljen, sier adm.direktør Fredrik Engh i Daikin Norge til VVSforum. 

- I et spesialisert marked med begrenset tilgang på personer med bransjeerfaring er prosessen med å tiltrekke seg flere dedikerte og kompetente kollegaer en av våre absolutt viktigste oppgaver. Det er da selvfølgelig gøy å se at vår vekst, synlighet og strategi bidrar til å tiltrekke seg flere gode kandidater enn det vi opplevde tidligere. 

Og det stopper ikke der, fastslår han. 

- Daikin sin vekst skal fortsette, og vi kan love både nye kollegaer og alle våre dyktige medarbeidere at vår videre ferd vil bli utfordrende, spennende og givende! 

Påvirket av strømprisene

Luft til luft varmepumpemarkedet fortsetter å øke mye om dagen, etter at det ble satt rekordtall høsten 2021. Med alle spådommer pekende i retning av vedvarende høye strømpriser fremstår det tydelig at varmepumpemarkedet også vil holde seg stabilt godt i årene som kommer.

- I det norske markedet vokser etterspørselen etter kraft raskere enn produksjonen, som for den vanlige forbruker har vært tydelig med høstens og vinterens høye strømpriser. Hvis det ikke tas vesentlige grep, kommer strømforbruket i Norge til å øke betraktelig også i årene som kommer, påpeker Engh. 

- Det igjen indikerer at høyere strømpriser enn det den norske forbruker har vært vant til vil bli den nye standarden. Energieffektivisering vil være et viktig virkemiddel ikke bare for å redusere egen strømregning, men også for å forhindre et fremtidig kraftunderskudd. Et av de enklere grepene man kan ta er å installere en varmepumpe. Det vil gi en kraftig reduksjon i strømregningen og samtidig gi økt komfort.

Mange nye fjes
Siden juni 2021 har Daikin styrket staben i Norge med ikke mindre enn ni personer! 

1.juni 2021: Tommy Amundsen, Servicetekniker i avdeling Service og Marine
Tommy kommer fra stillingen som kjølemontør i Coolteam AS. Han har vært i bransjen i 7 år og har allerede klart å opparbeide seg god erfaring. Vi er veldig fornøyd med å ha fått med Tommy på laget.

1.august 2021: Rasmus Olsen, Distriktsansvarlig Agder, Vestfold og Telemark
Rasmus har de siste årene jobbet med salg og montasje av varmepumper hos Åsen Elektroservice AS. Han vil være en viktig brikke for å styrke distriktet i sør på luft/luft og SkyAir produkter.

1.august 2021: Rune Gjerde, HVAC salg/prosjektingeniør Marine
Rune har utdannelse innen Skip og Offshore og har de siste 24 årene jobbet med marine HVAC. Innen sitt brede fagfelt i Marine HVAC har han arbeidserfaring fra skipsverft hos Langsten og Mjellem & Karlsen, HVAC skips design hos Rolls Royce og Vard samt HVAC system leverandør hos Novenco og Teknotherm. 

1.september 2021: Morten Ulvedal Nilsen, Distriktsansvarlig Altherma Vest/Sør-Norge
Morten er opprinnelig utdannet rørlegger og har bred erfaringen innen sitt fagfelt. Han kommer fra stillingen som Distriktssjef Duscholux Norge AS og blir en viktig fagperson internt og eksternt.

1.september 2021: Oddbjørn Grimsmo, Distriktsansvarlig Altherma Midt-Norge
Oddbjørn har kjøleteknisk bakgrunn og utdannelse og har jobbet med Daikin produkter innen Luft/luft og Altherma helt tilbake til 1998. Han kommer fra Malthus Uniteam og blir en viktig fagperson internt og eksternt.

1.februar 2022: Hans Jørgen Nordli, Distriktansvarlig Nord
Hans Jørgen kommer fra stillingen som Serviceleder  i Vann og Varme AS der han jobbet med salg og montasje. Han har en viktig spisskompetanse på Daikin produkter, både varmepumper, kjøleanlegg og større isvannsanlegg, og vil styrke vårt distrikt i nord med salg av alle Daikin sine segmentgrupper.

1.februar 2022: Nikolai Mood Martinsen, Servicetekniker i avdeling Service og Marine
Nikolai er utdannet kulde og varmepumpemontør. Han har tidligere jobbet med plug-in kjøleutstyr som servicetekniker og var sist ansatt hos hos Cool Team AS. Han vil på lik linje med Tommy være et viktig tilskudd til serviceavdelingen vår.

14.mars 2022: Bjørn Harald Christiansen, Teamleder i Support Heating
Bjørn Harald innehar bred kompetanse innen VVS/Industri og har de siste årene jobbet hos GK Rør Oslo som prosjektleder innen service, håndverk, bygg og anlegg. Hans lange erfaring fra VVS bransjen og stor forståelse for salg samt spisskompetanse innen sitt fagfelt er viktig for vår videre satsing

Daniel René Olsen-Hagen.
Daniel René Olsen-Hagen.

1.april 2022: Daniel René Olsen-Hagen, distriktsansvarlig Luft/luft region øst

Daniel er utdannet kuldemontør og har blant annet jobbet  med teknisk support og som salgsingeniør i grossist- importleddet. 
- Vi er veldig fornøyde med å få en distrikts selger som innehar god teknisk kunnskap både innen varmepumper og ventilasjon, sier Fredrik Engh