Han ble tildelt det ærefulle vervet på bakgrunn av sin dyktighet og lange erfaring som tillitsmann, skriver NRL på sine hjemmesider.

Dag Halvorsen sa til VVSforum i 2011, da han ble valgt inn som ny styrerepresentant i BNL, at han følte NRL tilhørte BNL-systemet, og ikke TELFO ( nå Norsk Teknologi).  
-Jeg føler at vi i stor grad blir hørt i BNL-systemet. Vi har mange felles interesser – blant annet er energisiden viktig i BNL og den er ikke mindre viktig for oss i NRL, fortalte Halvorsen den gang, og og mente med det interessen for satsing på fornybare energikilder i oppvarmingssammenheng.

Opprinnelig var Dag Halvorsen tilhenger av å velge TELFO (Tekniske Entreprenørers Landsforening – nå Norsk Teknologi) den gang diskusjonen om bransjepolitisk tilknytning pågikk for fullt på 90-tallet. Den gang var det en lang diskusjon i NRL om hvilken bransjeorganisasjon de skulle knytte seg til. 
– Det ble etter hvert en interessekonflikt mellom rør og elektro i TELFO som grunnet i uenigheten om hva som var det beste oppvarmingsalternativet, vannbåren varme eller elektrisk oppvarming. Etter hvert følte vi oss ikke komfortable i TELFO og det var stor enighet i NRL om å flytte over til BNL da det skjedde, sa Halvorsen til VVSforum i 2011. 

Tidligere har Halvorsen vært styreformann i NRL, hvor han også ble tildelt æresmedlemskap i 2013. I dag er han styreformann i Sig. Halvorsen AS.