CTC Connected reduserer kostnaden for oppvarming av varmtvann ved å utnytte tidspunktene i døgnet når strømprisen er lavest. Smartberederen kvalifiserer også til støtte fra Enova på inntil 5000 kroner.

Kommer i to størrelser

Den nye berederen vil produseres i to størrelser, henholdsvis 200 og 300 liter. Den nye smartberederen ble presentert ovenfor VVS-markedet første gang under VVS-dagene i oktober. 

- Med tanke på de høye strømprisene vi opplever for tiden, og som varierer veldig i løpet av døgnet, er det svært lønnsomt å kunne styre varmtvannsberederen i forhold til når prisene er på det laveste samtidig som den sikrer deg varmt vann i dusjen. Oppvarming av vann er en stor del av energiforbruket i en bolig, sier distriktsansvarlig Glenn Dyhr Petersen i CTC. 

- I tillegg belønner den nye nett-tariffen de som klarer å spre forbruket, som gjør regnestykket med en smart bereder ekstra gunstig. Tar vi også med at den kvalifiserer til Enova-støtte på 5000 kroner for forbrukeren, er det lett å forstå at dette er en lønnsom og god investering – og et enkelt produkt å selge for rørleggerne. 

Skyløsning

Berederen kan enkelt koples til skyløsning og styres fra smarttelefonen, eller den kan styres manuelt via et brukervennlig display på berederen. 

- Via appen myUplink, PC eller smartberederens display, kan man lett overvåke forbruket i sanntid, stille inn ønsket temperatur og endre kapasitet etter behov. Man kan også lage en tidsplan for redusert produksjon av varmtvann, og styre smartberederen uansett hvor man er, påpeker Valnes. 

CTC Connected er kompatibel med Futurehome og Homey smarthussystem, slik at den skal samhandle med andre elektriske apparater i boligen. Berederen har også oppsett for styring mot Nordpools spotpriser i appen myUplink.

- Det må også nevnes at berederen har et legionella-program, som gjør at vannet automatisk varmes opp til over 75 grader for å drepe eventuelle legionellabakteier, innen den går tilbake til innstilt temperatur.

CTC Connected smartbereder er laget av rustfritt, syrefast, titanlegert molybdenstål. 
- Med sitt holdbare materiale og unike produksjonsmetode er korrosjonsrisikoen på denne smartberederen svært lav, og trenger derfor ingen ekstra beskyttelse, avslutter distriktsansvarlig Morten Aaserud. 

Produktfakta

Type

NRF-nr

Volum liter

Effekt kW

Mål

Vekt

Maks driftstrykk

Tappe-profil

Energi-
klasse

CTC Connected 200

8020617

187

2 (0,7+1,3)

Ø585x1186*

35

10 bar

XL

C

CTC Connected 300

8020618

282

3 (1,25+1,75)

Ø585x1662*

48

10 bar

XL

D

*Total dybde inklusive koblingsrom er 634 mm.