Valnes ser positivt på mulighetene fremover og opplever at markedet på ingen måte dupper så langt, tross en del utfordringer rundt produksjon og lange leveringstider på enkelte produkter. Norge opplever en energikrise uten sidestykke i vår generasjon, noe som er alvorlig for mange, men som klart øker etterspørselen etter varmepumper.

Godt salg og aktiv markedsføring

Hos CTC har salget hatt en betydelig vekst hittil i år på tross av utfordringer med leveransene. Selskapets vekst er på over 30% så langt i år.   

- Vi har justert kursen både internt og eksternt og har lagt opp til en enkel og tydelig strategi. CTC ønsker å være en god partner for våre kunder. Vi er nødt til å snakke mere med dem enn det vi har gjort de siste årene. Vi har også styrket vår funksjon rundt markedsføring den siste tiden, og vil være enda mer aktive fremover. Så vi har betydelige forventninger til høsten, og opplever økt volum på alle våre produktområder, påpeker Magnus Lövkvist, salgssjef i CTC. 

Mange nye medarbeidere

Det siste året har CTC nærmest opparbeidet en helt ny salgsavdeling. Siste tilskudd så langt er Dag Terje Lea. Han starter den 1. september og skal ha salgsdistriktet Agder og Rogaland. 

- Dag Terje vil gjennom sin lange erfaring med bolig- og storberedere tilføre CTC betydelig kompetanse på området. Vi ser også etter en god kandidat som kan bli vår nye produktansvarlig for varmtvann, da vår dyktige kollega, Svein Finstad, går av med pensjon neste år. Dagens organisasjon består av kompetente og motiverte mennesker, som brenner for å skape gode relasjoner til våre kunder og vi vil fortsette å utvikle våre ansatte og organisasjonen i takt med utviklingen i selskapet.

Valnes er klar på at det i dagens marked ikke lenger ligger betydelige forskjeller i produkter og løsninger. Derfor mener han at de må utvikle sin organisasjon, og være tydeligere på hva som er verdien med å handle med CTC. Her er vi tydelige internt på at vi skal skille oss positivt ut. Fremgang starter med de rette ansatte, gode interne rutiner og hvordan man behandler sine kunder.
 

Nye produkter skal lanseres

CTC hadde en rivende utvikling fra 2018 til 2020 hvor hele beredersortimentet ble fornyet med moderne produkter. Vi beholdt selvfølgelig CTCs geniale Heat Injection bereder, som også er utviklet videre. Alle de nye produktene er mer effektive enn tidligere, noe våre kunder setter pris på med dagens strømpriser.  

I høst lanserer CTC en helt ny bereder, CTC Connected, som er smartbereder i 200 og 300 liter 
- VI tar sikte på å stille den ut på VVS Dagene. Etterspørselen etter online og energibesparende produkter har eksplodert og det er svært motiverende å tilby denne typen produkter med dagens energipriser. Vårt beredersortiment er nå tilgjengelig via alle de tre markedsledende grossistene i Norge, noe vi tydelig ser på årets volumutvikling, forteller Lövkvist. 
Han forteller videre at det jobbes kontinuerlig med varmepumpesortimentet og selskapet forventer flere nye produktlanseringer i 2023. Vårt mål er å ligge langt fremme og å møte markedskravene til naturlige og mer miljøvennlige kuldemedier, samt å forbedre både produksjonsmetodikk, kvalitet og ytelser. 

- Vi anser at vår eier Enertech har de riktige produktene til å bidra til det grønne skiftet vi skal gjennom de nærmeste årene. Alle ansatte gleder seg til å dele spennende nyheter med markedet fremover.

Tar over deler av varmepumpesortimentet til Høiax

CTC vil fra 1.september ta over deler av varmepumpesortimentet til Høiax. Det omfatter Høiax sitt luft/vann-sortiment som er solgt under merkevaren Høiax Anima Eco. CTC vil levere utestående ordrer og stå for både salg og service etter 1 september.

- Det betyr at kundene til Høiax gjerne kan ta kontakt med oss. Bakgrunnen for denne virksomhetsoverdragelsen er at Høiax har et ønske om å rendyrke sine kjerneområder. Varmepumper er jo vårt kjerneområde, så det passer bra. Vår organisasjon har kapasitet og kompetanse til å yte god service også til nye kunder.

På flyttefot

CTC solgte sine produksjonslokaler på Årnes i fjor vinter. Nå flytter også hele administrasjon, staben og lageret til nye lokaler.  

- Vi flytter til nye lokaler på Herbergåsen i Nes Kommune før nyttår. Behovet for de store lokalene er borte, og nå skal selskapet inn i et nybygg som er mer tilpasset vår virksomhet fra nyttår. Det skal bli deilig å flytte inn i nye og moderne lokaler, med betydelig bedre energieffektivitet og arbeidsforhold enn vi har nå. Det fortjener organisasjonen. Det er selvsagt planlagt CTC varmepumper og en brønnpark i det nye bygget, avslutter en entusiastisk Ole Andreas Valnes.