I 10 år har Martin jobbet som rørlegger hos sin far, som driver rørleggerbedriften Rune R. Olsen Rørleggerfirma AS, med adresse i Oslo. Bedriften er medlem av rørleggerkjeden VVS Eksperten. Han er også oppvokst i hovedstaden, og har skriblet, tegnet og malt fra han var liten. Nå er han i ferd med å få sitt store gjennombrudd som kunstner. 

Opp gjennom årene har Martin eksperimentert og utforsket med ulike kunstformer, og har utviklet sin egen teknikk som setter sitt særegne preg på bildene, og som stimulerer sanseinntrykkene. Han lar bildenes utrykk snakke for seg selv med teknisk kompleksitet og sterke farger som produseres på ulike materialer, det er dette som gir bildene sitt karakteristisk preg. Han er jevnlig invitert til salgsutstillinger, og selger også kunst til bedrifter (du kan lese mer om det på hjemmesiden hans, molsart.no). 

Saken fortsetter under bildet:

Martin_rørlegger kunstner_2.jpg
Bilde: Det var stor stas for Martin å få besøk av kjedekontoret til VVS Eksperten ved markedsansvarlig Susanne Gantzel, samt Than Dao, Erik Aleksander Aas, og Line Andersen, fra grossisten Heidenreich, alle tre til høyre. 

Månedens kunstner
I disse dager er han opptatt av sin utstilling på Tjuvholmen, og fikk nylig bred omtale i finske Scan Magazine. Der kommer det fram at han gjennom mange år skapte kunst innenfor ulike sjangere, stiler og teknikker. I 2018 oppdaget og utviklet han imidlertid en helt ny måte å oppnå det spesielle utseendet og finishen han ønsket. 

Da skjønte han at han var inne på noe helt nytt og annerledes.  

Fra hobby til karriere
Martin forteller i intervjuet at han alltid har hatt en drøm om å lage noe unikt fra bunnen av - noe som alle umiddelbart vet ble skapt av ham. Dette er det «noe», sier han.

- Jeg har aldri trent eller studert dette. Jeg har alltid bare jobbet med og testet ting og lekt med kunst hjemme som en hobby. Men nå som jeg har knekt koden og utviklet mitt eget, distinkte uttrykk, endrer det alt.

Olsen har alltid drømt om å være en heltidskunstner, og hans oppdagelse av en ny teknikk og resulterende visuell opplevelse kan ha vært nøkkelen. 

Så får vi bare vente å se om hans arbeid som rørlegger lar seg kombinere med karrieren med Molsart...