Etter god erfaring med et dusin prosjektgjennomføringer med Byggeweb velger nå entreprenør-konsernet Kruse Smith å standardisere på dette prosjekthotellet som sin samhandlingsplattform.

Kruse Smith Region Vest har tegnet firmaavtale med Vianova Systems TiPS FM om bruk av Byggeweb og samhandlingsløsningen BIM2Share for å optimalisere sine prosjekter.

Byggeweb, som er en skreddersydd samhandlingsløsning for bygg- og anleggsprosjekter, har over 2.500 kunder i Norge, mer enn 50 online print-sentere tilknyttet, og nå også BIM integrert i prosjekthotellet.

Løsningen dekker alle fasene i byggeprosessen, fra idé via prosjektering, anbud og utførelse til gjennomgang av mangler, overlevering, styring og drift. Verdi skapes for alle involverte gjennom samhandlingsfunksjoner som gir fordeler for både byggherre, arkitekter, rådgivere, ingeniører og utførende parter.

Med røtter tilbake til 1935 er Kruse Smith AS i dag en av landets ledende entreprenører og eiendomsutviklere. Konsernet omsatte i 2011 for 3,3 milliarder kroner og sysselsetter nærmere 1.000 personer.

– Byggeweb blir nå en naturlig del av prosjektene våre fremover, sier utviklingsleder for BIM, Gunnar Skeie i Kruse Smith (bildet t.v.). – Både pris og funksjonalitet matcher våre forventninger.

– Funksjonaliteten i Byggeweb gjør det mye enklere å håndtere den store mengden prosjektdokumentasjon på en ordentlig måte, forklarer han. – Administrasjon av webhotellet er enkelt og dataflyten uvurderlig. Automatikken sikrer at dokumentfordelingen til mottakerne blir korrekt, helt ut til byggeplassen. Vi kan bruke mer tid på å bygge, ikke administrere applikasjoner. Konsolideringen gir oss forutsigbarhet og betydelige besparelser.

En felles, strukturert arbeidsmetodikk og automatisert dataflyt er nøkkelfaktorene i så måte. Det medfører at prosjektmedarbeiderne bruker mindre tid, print-kostnadene går ned og administrasjonen i prosjektet blir mindre.

– Vi opplever Kruse Smith som en meget kompetent og krevende kunde, berømmer daglig leder Jarle Braathen i Vianova TiPS FM.

– De har klare ambisjoner og utnytter prosjekthotellet på en forbilledlig måte. Ikke bare til ‘opp-ned’-lasting og felles lagring av dokumenter. De demonstrerer også beste praksis ved å sikre effektiv dataflyt av dokumentfiler og papirutskrifter direkte til mottakerne på byggeplass. Byggeweb er knyttet direkte til over 50 print-sentere landet over.

– Vi ser for øvrig en viktig tendens til at også byggherren nå er mer opptatt av gode samhandlingsverktøy for deltakerne i prosjektet, fremhever Braathen. – Ikke rart kanskje når også byggherren i neste omgang vil kunne spare tid og kostnader på det, og at kvaliteten på overleveringen blir bedre.

Byggeweb samler og koordinerer all dokument- og tegningsutveksling i hele byggeprosessen. Kvalitet sikres ved at fordeling av tegninger til byggeplassen gjøres betydelig enklere. Prosjekterende, entreprenører, byggherre og andre får tilgang til nettopp de dokumentene de har behov for, når de har behov for dem.

BIM2share består av en portal som integrerer prosjekthotellet Byggeweb med BIM-modeller og egne filer gjennom et felles grensesnitt. Portalen består av smarte løsninger for utveksling, konvertering og sammenstilling av modell og fildata, med modellen som bærer av informasjonen.

Løsningen sikrer praktisk samhandling i BIM-prosjekter: Samhandling mellom aktører, samhandling mellom ulike verktøy og plattformer, og samhandling av BIM-modell og fildata – en felles arena som alle aktører i byggeprosessen enkelt kan forholde seg til.

Kilde: Vianova TiPS FM / Kruse Smith / Innodesign