Andre emner som også blir belyst er om byggherren opplever og måler det de har fått i etterkant? Er de målte ytelser i henhold til spesifikasjonene og leveres det god nok dokumentasjon på dette?

Foredragsholderne på frokostseminaret er Øystein Amdal fra Systemair, og Hanne Gro Korsvold fra Statsbygg. 

Øystein Amdal representerer aggregatleverandørene i kraft av å være komitéleder i det europeiske standardiseringsorganet CEN for Air Handling Units, og vil blant annet fokusere på bransjestandarden for aggregatspesifikasjoner, krav til dokumentasjon av aggregater og ventilasjonsanlegg. 

Amdal vil også prate om spesifikasjonene som oppgis av leverandørene, blir de gitt på samme grunnlag, hva slags kompetanse må bestiller ha, og hva kan skje i byggeprosessen som gir avvik mellom bestilt og levert?

Hanne Gro Korsvold representerer Statsbygg som byggherre/oppdragsgiver, og har arbeidet spesielt med å sammenlikne teori og virkelighet. Hun vil fokusere på hvorfor SFP og virkningsgrad er viktig, samt FoU-prosjekt: Teori og virkelighet, og ikke minst hva forventer byggherren og oppdragsgiveren av rådgivere og leverandører.

Frokostseminaret finner sted den 26.august fra kl. 08.-10.00 på Høgskolen i Oslo.

Mer info finner man på vvs-foreningen hjemmesider.