Under Varmepumpekonferansen 2015 fastslo Nakstad at varmepumper er viktig for Enova; i sju-åtte av totalt 17 støtteprogrammer er varmepumper et sentralt tiltak.
– Dette er viktig for oss, poengterer han. Til diskusjonen om nye energiregler (TEK15) og energiforsyning hadde han dette å si:
– Vi er klar over at det pågår ting på forskriftssida nå; noen muligheter og noen utfordringer. Mange av oss er opptatt av å jobbe for varmepumper i det totale energisystemet, understreker Nakstad.

På høyden – hver dag
Samtidig har han en klar oppfordring til varmepumpebransjen.
– Det dere skal jobbe med, er kvalitet og kompetanse i hver eneste levering. For oss er det helt avgjørende at kvaliteten og kunnskapen i deres bransje hver eneste dag er på høyden. I den fasen vi er i nå, tåler vi ikke å fremstå som i en oljemarinert hengekøye i servicen i forhold til brukeren, sier Nakstad, med referanse til en karakteristikk som var blitt presentert av en tidligere foredragsholder.

– Vi er med dere
Nakstad har nettopp installert ei varmepumpe hjemme. Og selv om han bedyrer at det er ”livsfarlig” å snakke om egne referanser, kan han likevel ikke dy seg.
– Det var mye bra… og mye som kan bli bedre, for å si det sånn. Midt i det grensesnittet står dere. La oss nå ha fokus på kunnskapen og servicen, oppfordrer Nakstad. Han poengterer at når en oljefyr i et gammelt hus skal erstattes, er det ikke lenger enkelt å sørge for at beboerne i det huset opplever den samme komforten.
– Vær nøye i den vekslingen. Og lykke til med varmepumper som en sentral del av energisystemet vårt. Vi er med dere, fastslår Nakstad.