Det har oppstått en del forvirring om hvem som selger hva etter en nyhetsmelding som ble publisert blant annet på VVSForum nylig. Bjørn Steinar Lien, leder for Vifter og Miljø AS, ønsker derfor å oppklare eventuelle misforståelser.

Har avtale med Fläkt Woods Ltd
Meldingen som Ventistål gikk ut med var slik, sitat: «Ventistål overtar Fläkt Woods AS i Norge. Avtalen omfatter distribusjon av hele Fläkt Woods produktspekter i Norge, med unntak av vifter til industriformål.»
- Dette blir litt feil. Med «industri» er jeg ikke sikker på hva som her menes, men faktum er at vi har samarbeidsavtale direkte med produsenten Flakt Woods Ltd i Colchester UK. Dette gjelder både enesalg og markedsføring av alle deres vifteprodukter i Norge, sier Bjørn Steinar Lien, leder for Vifter og Miljø til VVSforum.

Samme rolle som før
Lien presiserer også tydelig at Vifter & Miljø dermed driver med samme utvalg og tilgang på komponenter som tidligere.
- Vi vil uforminsket videreføre vår ledende posisjon i Norge som totalleverandør av vifter og utstyr til bygg, anlegg, industri, marine, tunnel og offshore, sier Lien til VVSForum.
Vifter & Miljø AS er i dag en rådgivende utstyrsleverandør innenfor alle de nevnte områder, der egne ingeniører "yter teknisk og faglig hjelp på et høyt nivå".

Brann og mye annet
Lien forteller videre at man med suksess har spesialisert seg på på ventilasjon i forbindelse med brann, trykksetting av rømningsveier og har leverte en rekke komplette systemløsninger av garasjer og parkeringshus, inkludert CFD-analyse, impulsventilatorer, CO-sensorer, automatikk, behovsstyring og røykkontroll.
- Vi dekker hele landet, og ser fortsatt på kvalitet, konkurransedyktige priser og fornøyde kunder som en selvfølge. Rent forretningsmessig har vi fra 1. september 2015 fornyet en samarbeidsavtale, denne gangen direkte med produsenten Flakt Woods Ltd i Colchester UK, sier Lien.