Fremgangen og posisjonen skyldes at gode tradisjoner er videreført, samtidig som det er jobbet målrettet mot en større markedsandel. Overtakelsen av ansatte i Vekas AS og oppkjøpet av Nord Klima AS har gitt Bravida en solid posisjon for videre vekst gjennom flerfaglige prosjekter.

Mange prosjekter
Den langsiktige og flerfaglige strategien begynner nå å bære frukter. Utbygging av Universitetssykehuset, ny havneterminal, Otium omsorgsboliger og lærerhøyskolen, er noen av de store offentlige prosjektene Bravida nå har i sin portefølje. Elektroavdelingen i Tromsø har sin opprinnelse fra Siemens Installasjon, som ble overtatt av Bravida i 2009.

- Dette var en avdeling preget av høy kompetanse, solid erfaring og en stabil arbeidsstokk. Omkring denne kjernen av gode folk har vi nå bygget oss en organisasjon som dekker alle de tre tekniske områdene. Vi er dermed i stand til å påta oss større og mer komplekse flerfaglige prosjekter, forteller regionsdirektør Torfinn Rolandsen.

Tverrfaglig
For to år siden ble Jonas Gustumhaugen ansatt som avdelingssjef for rør, og avdelingen har siden hatt god vekst. I dag har man 44 faste ansatte og ca 30 innleide arbeidere, og regner med å omsette for 130 mill. i 2017.

Jonas Gustumhaugen er sjef for røravdelingen ved Bravida Tromsø[/caption]

Det har også vært en god utvikling innen ventilasjon, og med alle tekniske disipliner, stiller Bravida sterkt i konkurransen om prosjektene.
- Som et resultat av den offensive satsingen har vi sikret oss mange store prosjekter som vil gi oss arbeid i lang tid fremover, og heve vår flerfaglige kompetanse, sier Rolandsen.
Det største prosjektet Bravida Tromsø noensinne har hatt er den nye A-fløyen på Universitetssykehuset i Tromsø, med leveranse av alle tekniske fag. Prosjektet har en ramme på nærmere 300 mill. for tekniske fag.

Nøkternhet
På tross av solid fremgang har Bravida klart å lede virksomheten med en nøktern filosofi, og en flat og effektiv organisasjon.

Leder for røravdelingen, Jonas Gustumhaugen, som reiste nordover til nye utfordringer for to år siden, har nå fått hendene fulle.
- Jeg trives godt med å få nye utfordringer her oppe, og en av grunnene til at man lykkes så bra, er nettopp korte kommandolinjer, en konsernledelse som ikke er topptung, men opptatt av lokal ledelse. Vi har mange dyktige prosjektledere og fagfolk, som føler stolthet for faget. At vi har alle tekniske disipliner i samme firma, gjør at det er enkelt å få ting gjort. Vi opptrer som et samlet lag, og jeg gleder meg til nye utfordringer her i nord hvor det er stor aktivitet. Det er store investeringer både innenfor offentlig og privat sektor, og mange store prosjekter på gang, sier Gustumhaugen.