I januar inngikk Coor Service Management avtale med Statoil. Oppdraget innebærer at Coor skal ha ansvar for drifts- og servicetjenester til Statoils cirka 580 000 kvadratmeter kontor- og produksjonsanlegg i Norge, og til de 20 000 Statoil-medarbeiderne som arbeider der. Dette gjør avtalen til den største FM-avtalen som er blitt inngått i Norden på over ti år.

For å sikre leveranser innen eiendomsdrift har Coor valgt GK Norge AS som underleverandør for deler av kontrakten som omfatter VVS-tekniske fagområder, skriver GK Norge i en pressemelding.

GK tar over ansvaret for vedlikeholdet fra 1. mai 2014, og avtalen omfatter ventilasjon, kulde, rør og VVS. I tillegg skal GK levere elektrotjenester i Hammerfest. Avtalen strekker seg i utgangspunktet frem til 2019, med en opsjonsavtale på fem nye år strukturert som 2+2+1 år.

Totalt dreier avtalen seg om kontorlokaler på nærmere 540 000 kvadratmeter i Stavanger, Trondheim, Bergen, Kårstø, Tjeldbergodden, Sture, Kollsnes, Mongstad og Hammerfest.

- Dette er en krevende avtale og det er spesifikke krav til alle oppgaver vi skal utføre. Spesielt oppetid på datarom, HMS-krav og responstid ved kritiske alarmer blir spennende utfordringer, sier konserndirektør for forretningsutvikling i GK Konsern AS, Steinar Holm.
- Denne avtalen forsterker GKs posisjon som ledende innen teknisk drift og vedlikehold i Norge, og er helt i samsvar med GKs strategi om vekst innenfor eksisterende bygg og serviceavtaler. 

Coor og GK Norge AS har tidligere samarbeidet om leveranser innen facility management og ser dette som en mulighet til å styrke samarbeidet ytterligere. Samtalene er startet og intensjonen er i løpet av kort tid å inngå en endelig avtale om leveranseomfang.

Oppdraget skal ledes av Bjarne Moldenes, teknisk sjef i region Vest i GK Norge.