Coor er en av Nordens ledende Facility Management (FM) leverandører og tilbyr samtlige servicetjenester som kreves for at et selskap eller offentlig virksomhet skal fungere godt og effektivt.

- Vi har markedets bredeste tilbud av tjenester og kunnskap innen tre hovedområder som er, eiendoms service, kontortjeneste, og strategisk rådgivning. Våre kunder er alt fra de største private og offentlige virksomhetene der vi er totalleverandør, til de små virksomheter som trenger støtte med enkelttjenester, sier teknisk sjef i Coor, Thomas Lind i en pressemelding.

Coor Service Management ble etablert i Norge i 2004 og har i dag omkring 1800 ansatte og omsetter for ca. 2 milliarder.
- Vi skaper løsninger for næringsbygg og kontor som gjør at våre kunder kan konsentrere seg om å utvikle sin kjernevirksomhet, sier Lind.
- Når vi påtar oss forvaltning og drift av eiendommer for våre kunder stiller det krav til oss i Coor, men også våre leverandører.

Brannsikkerhet er et viktig og komplisert fagområde hvor mange eiere og leietagere har behov for faglig bistand.
- Det er et fagområde som naturlig inngår i det arbeidet vi utfører og ivaretar for våre kunder. Det er både i forhold til de krav myndigheter og forsikring har til bygningseier, men også det ansvar driftspersonell har i hverdagen når det gjelder brannsikkerhet, fortsetter Lind.

- Vi har stort fokus på kvalitet, vi jobber for å få en kontinuerlig forbedring, utvikling og kompetanseheving. Vårt driftspersonell får på denne måten økt sin kunnskap om sprinkler. Ikke bare ved at det utføres en kontroll av sprinkleranlegget, men de får økt sin kompetanse om hva de skal gjøre for å sikre at sprinkleranlegget har en riktig funksjon. Det gjelder både i forhold til ettersyn som de skal utføre men også hva leietagere og entreprenører gjør som kan påvirke sprinkleranlegget sin funksjon. De har en viktig funksjon i hverdagen, for kontroll av sprinkleranlegget utføres tross alt kun en gang i året.

- Dokumentert har vist at de er innovative og kunnskapsrike. Dette passer godt inn i hvordan vi i Coor skal utvikle oss og hvordan vi ivaretar våre kunder på en seriøs og kostnadseffektiv måte, understreker Lind.

- Vi er veldig stolte, ydmyke og takknemlige for denne avtalen sier Anders Sandmæl, daglig leder i Dokumentert AS.

- Coor service management er en stor og viktig kunde for oss. FM velges av stadig flere eiere bl.a. fordi det stilles større krav til kunnskap i forhold til drift og forvaltning av eiendom. Det å utføre oppdrag for Coor, og dermed mange forskjellige eiere, innebærer et stort mangfold i eiendommer, bruk og geografi. Vi skal bidra til å heve kompetansen samt bidra til en kostnadseffektiv drift og forvaltning av sprinkleranlegg, sier Sandmæl.