Produksjon og spesialtilpasning av koblinger for industrien er et milliardmarked. Nå ønsker Conex Banninger å komme nærmere det skandinaviske markedet og ansetter regional salgsansvarlig.

– Vi er representert med egne organisasjoner i nesten hele verden, inkludert Midt-Østen og USA. Alle de største industrielle landene er viktige markeder og her i Europa er Tyskland det største markedet for oss. Vi så at den mest effektive distribusjonen for hele verdikjeden var gjennom grossister, og har hatt dette som global strategi i mange år. Nå ønsker vi å komme nærmere det skandinaviske markedet, sier Frank Zielke, Business Unit Director for Sentral-Europa.

Selskapet har over 400 beskyttede varemerker og er blant de tre største leverandørene i landene de er representert i. Fabrikken i Cordoba, Spania produserer 250 millioner enheter og bruker omtrent 10.000 tonn med kobber i året.

Bred portefølje av produkter
Produktporteføljen inneholder en rekke koblinger tilpasset VVS-bransjen, spesielt innen HVAC&R.

– De største segmentene for våre produkter er innen varme, sanitær, og i økende grad press-fittings for kjøling og ventilasjon. Vi har også OEM-kunder som har behov for spesialtilpassede koblinger. Dette kan være for varmepumper, i bilindustrien, eller til andre industrier hvor kjøling er en faktor, sier han.

Han forteller at de opplever vekst i det europeiske markedet, spesielt innen bygningsindustrien, men at internasjonal usikkerhet hemmer veksten ellers i verden.

– Selv om kobberprisene er varierende har vi lært å håndtere slike prisendringer. Fordelen med å jobbe med kobber er at det er et svært hygienisk og pålitelig materiale. Vi bruker også andre materialer som rustfritt stål og kan levere løsninger for alle behov, sier han.

– Våre produkter brukes i en rekke kritiske applikasjoner, og vi kombinerer derfor høy kvalitet og innovasjon som gjør det enklere å installere for våre kunder. Dette gjelder spesielt press-fittings som gjør at installatøren slipper å lodde, sier han.

Allan Ry, Sales Manager for Skandinavia.[/caption]

Ny forretningsansvarlig for Skandinavia
Inntil noen få år siden var det skandinaviske markedet håndtert fra hovedkontoret i UK. Ansvaret for Skandinavia ble først overført tl kontoret i Sentral-Europa og ble senere lagt til kontoret i Danmark.

– Min bakgrunn er fra rørleggerbransjen hvor jeg har jobbet for flere selskaper i Skandinavia. Vi ønsket å komme nærmere markedet i Skandinavia og bygger nå organisasjonen videre fra kontoret i Danmark, sier Allan Ry, nyansatt Sales Manager for Skandinavia.

Selskapet er sertifisert etter ISO2001 og ISO14001 og har over 300 godkjenninger verden over.

– Alle våre produkter er sertifisert gjennom KIWA og DVGW, i tillegg er noen produkter er sertifisert av SINTEF. Norge og Danmark er ganske like markeder og produktene er sertifisert i alle de skandinaviske landene. Vi jobber med alle typer koblinger, samt press-fittings for kobber, karbon og rustfri stål. I tillegg ser vi også interesse for push-fitting systemet for de fleste rørtyper, inklusive pex og alupex, >B< Push og et tilsvarende system for kobber, >B< Sonic. >B< MaxiPro er også et viktig produkt for oss. Dette er press-fittings for kjøling og ventilasjon som tåler opp til 48 bar, sier han.

– Vi har markedets sterkeste varemerke og gleder oss til å jobbe nærmere det Skandinaviske markedet, avslutter Ry.