Comfort Norge og Sverige har i mange år hatt et godt og vennskapelig forhold. Dialogen mellom landene rundt et mulig innkjøpssamarbeid startet i mars i år, skriver Comfort i en pressemelding.

Siden den gang har det gått slag i slag, og styrene i respektive land besluttet tidligere i høst at sonderingen rundt innkjøpsamarbeid kunne starte.

Comfort skriver videre at kjedene har mange fellestrekk, og det kan bli flere samarbeidsområder som kan gi ytterligere synergier på sikt. Men først starter altså sondering rundt sortiment og leverandører.

Comfort Sverige er i dag Nordens største rørleggerkjede, bestående av store prosjektbedrifter i tillegg til rørleggervirksomhet både med og uten butikk. Også Comfort Norge har de siste årene dreiet sin virksomhet mer mot teknisk, hvor «rørleggerne» har fått større plass i kjeden.

- Vi ser likevel stor verdi i butikkvirksomheten for å bygge en god faghandel for forbrukerne, noe de aktivt har jobbet med de siste årene, sier styreformann for Comfort-kjeden i Norge , Kjetil Løften.

Comfort Sverige har i dag fire årsverk på innkjøp, ledet av Mikael Sörsten. Fra Comfort Norge vil innkjøpssjef Håvard Hoff gå inn i gruppen.
- Hoff har solid teknisk rørleggerbakgrunn både fra prosjekt og egen rørleggervirksomhet og er født med en «kremmerånd» i sjelen, sier Løften.

Han understreker at kjedene må bli sterkere for å konkurrere med alle de nye aktørene som presser seg inn i markedet.
- Dette er noe Comfort tar høyst på alvor. Tiden er inne for å bli mer profesjonelle i et internasjonalt perspektiv. I denne sammenheng er det også klart en fordel å ha med seg AD Inger Nerdrum som har forhandlingserfaring på et internasjonalt nivå. Vi ser frem til et godt samarbeid med våre gode nabokollegaer i Sverige, avslutter Løften.