- Vi er meget godt fornøyd med at vi skal fortsette samarbeidet med Forsvarsbygg i enda mange år. At vi i sterk konkurranse med andre aktører vinner,  og får best score på både kvalitet, fleksibilitet og brukergrensesnitt, er en bekreftelse på at vår strategi er riktig. Energinet er markedsledende i dette markedet", sier salgs- og markedsdirektør Thor Øyvind Ludvigsen i Cebyc AS.

- Med Energinet vil vi sortere energiforbruk og energikostnader på MO-nivå, eller på område innen MO eller på bygg nivå eller sågar helt ned på målernivå. Tilsvarende vil våre leietakere kunne sortere data på driftsenheter i forsvaret (DIF) og på budsjett og resultatansvarlig avdeling (BRA). Dette er mulig på tvers av markedsområder og vil kunne danne grunnlag for fakturaunderlag i fremtiden, sier Gunnar B Solbjørg i Forsvarsbygg.

Solbjørg sier videre at de har store forventninger til systemet. 
-Systemet gir store muligheter til å følge opp driften på det enkelte bygg både med hensyn på budsjettering, oppfølging og bruk av energi. Men like viktig er det å kunne bruke systemet til avdekking av energilekkasjer og tetting av disse samt utvikle tiltak som skal spare energi. fortsetter Solbjørg.

For å sikre en god drift i fremtiden har Forsvarsbygg gitt de enkelte MO ansatte muligheten til å  perfeksjonere seg i bruk av EOS. Det skal bidra til at Forsvarsbygg kan oppfylle de forpliktelser man ønsker ved å spare forsvarssektoren for 90 GWh. Dette gjennom programmet «Energiledelse i Forsvaret fase II».