Leveransen omfatter fagområdene varme og sanitær, ventilasjon og klimaanlegg, elektro, kjøling, automasjon, IKT og AV, og sikkerhet. I tillegg til prosjektgjennomføring, er Caverion ansvarlig for rådgivning, design & engineering og prosjektledelse. Verdien av kontrakten er på ca. 49 millioner kroner.

Det skriver Caverion i en pressemelding tirsdag. 

Får KlimaTak
Caverions egen-patenterte løsning, KlimaTak, vil bli installert i bygningen.

- Totalløsningen, som sikrer et godt inneklima på en energieffektiv måte, samler alle tekniske installasjoner på ett sted, inkludert ventilasjon, elektro og IKT-kabler, sprinkleranlegg og rør. Videre kan KlimaTak enkelt tilpasses bygget moduler, som betyr betydelige besparelser på endringer som kan oppstå i løpet av byggets livssyklus.

Den nye bygningen, NMK2, som er en utvidelse av en eksisterende næringspark, vil omfatte 15.000 kvadratmeter, fordelt over syv etasjer og en kjeller med parkering. NMK2 vil bli koblet til et fjernvarmenett, noe som vil bidra til å redusere klimagassutslippene.

Bygget vil bare bruke 115 kWh per kvadratmeter per år, opplyser VVS entreprenøren. 

Godt samarbeid
- Vi har et godt samarbeid med Caverion, og vi jobber sammen for å levere et best mulig bygg for sluttkunden, sier Roar Alstad, prosjektleder i Skanska.
- Vi er glade for å kunne bruke vår ekspertise innen livssyklusløsninger på et så spennende prosjekt, hvor moderne tekniske løsninger vil sikre at miljøbelastningen blir minimert, sier Knut Gaaserud, adm. direktør for Caverion divisjon Danmark Norge.

Caverions arbeid skal være ferdig i oktober 2017.