Byggtorget ønsker nå å tilby disse tjenestene til sine medlemsbedrifters proffkunder. Valget av leverandør falt på Holte, etter en lang og grundig vurderingsprosess.

- Vi er veldig positive til avtalen. Både kalkulasjon og byggesak er omfattende områder. Spesielt byggesak er såpass krevende, at jeg tror våre medlemmer vil sette stor pris på profesjonell assistanse, forteller daglig leder i Byggtorget Ole Magne Kleven

Byggtorget er en stor aktør på det norske byggevaremarkedet. De ble etablert i mars 1997, og består i dag av 86 butikker fordelt over hele landet. Gjennom gode innkjøp tilbyr Byggtorget sine kunder gunstige tilbud på alt av byggevare. Nå vil de også tilby sine proffkunder assistanse med kalkulasjon og byggesak via Holte as.

- Mange av våre kunder synes at kalkulasjon er komplisert og tidkrevende, og vil heller bruke tiden sin på eksisterende prosjekter. Vi ser en klar trend på at stadig flere velger å benytte seg av våre kalkulasjonstjenester, forteller adm.dir. Per Kveim i Holte as.

Også byggesøknader er det mange som sliter med i Norge. En god del har problemer med å få søknadene innsendt i tide, og de er ofte usikre på hvilke krav loven stiller til søknadsdokumentasjon.  Som et resultat av dette, forsinkes ofte byggeprosesser unødig, noe som både er kostnadskrevende og lite effektivt.

- Med bistand fra Holte, frigjøres mer tid som kan brukes til andre oppgaver, sier Kveim.

Byggtorgets proffkunder velger selv hvor stor del av papirarbeidet i en byggesøknad Holte skal hjelpe dem med.  Holtes byggesakseksperter kan f.eks. fylle ut relevante byggesaksblanketter, utarbeide beskrivelsesbrev, beregne utnyttelsesgraden for eiendommen, skrive klager på vedtak og en rekke annet.

I løpet av sommeren vil samtlige 86 forhandlere bli implementert i samarbeidsavtalen, og vil dermed ha enda mer å tilby sine kunder, forteller Morten Laumann Engebretsen, teamleder i KAM-avdelingen i Holte. 

- Vi er stolte og glade for at en betydelig aktør som Byggtorget har valgt Holte som samarbeidspartner, og ønsker dem hjertelig velkommen, sier Kveim.

- Vi ser fram til å ta dette i bruk, noe jeg regner med at våre medlemmer vil være i full gang med allerede tidlig på høsten, avslutter Kleven.