– Når de borgerlige partiene i tillegg har lovet å innføre skattefradrag for personer som investerer i energisparende tiltak i egen bolig, åpner det for et stort marked. Det ligger mye potensiell jobb der ute i den allerede eksisterende boligmassen, sier Strand Jacobsen.
– Hvis vi kan bidra til at våre proffkunder får flere oppdrag, og at sluttkundene blir enda mer fornøyd med resultatet, så er det en vinn-vinn situasjon.


Økt oppdragsmengde med sertifisering
For å bli rådgiver med oppføring i Enova sitt rådgiverregister, må man minimum være tømrer og ha gjennomført begge samlingene på fagtreffet. Man må bestå den obligatoriske hjemmeoppgaven og den avsluttende prøven i forbindelse med fagkurset. I tillegg firmaet man jobber i ha ansvarsrett i tiltaksklasse 1.

Nedsatt energibruk, økt komfort
Rehabilitering og energieffektivisering av bygg er et stort satsningsområde. Jacobsen mener nøkkelen  ligger i å kutte ned energiforbruk og samtidig øke komforten. Det er her energirådgiverkompetansen kommer til sin fulle rett.

– Etter gjennomført kurs har du økt kompetanse på hvor og hvordan du skal gå inn og gjøre gode beregninger. Oppgradering av boligen gir økt komfort og lavere fyringsutgifter, samtidig som boligeier får utført nødvendige utbedringer av skader eller elde. Dette er nærmest et kinderegg, avslutter Knut Strand Jacobsen ovenfor bygg.no

Enova og Lavenergiprogrammet som har samarbeidet om utviklingen av kurset, kan stille kursmateriell til rådighet for alle aktører som ønsker å holde kurs for potensielle energirådgivere.