– Det er gledelig å se at byggherrene viser så stor interesse for temaet. Det er viktig at byggherrene tar ansvar for systematisk ferdigstillelse og legger til rette for dette, sier arrangementansvarlig for Solstrandkonferansen 2018, Anita Topdal.

– I tillegg er det viktig at rådgiverne og entreprenøren også hiver seg på og er gode rådgivere, støttespillere og samarbeidspartneren for å få til vellykkede prosjekt med fokus på systematikk og sluttfasen allerede i starten av prosjektene, fortsetter hun.

Byggherrens fokus
Prosjektdirektør Gunnar Hernborg i GC Rieber Eiendom, har med flere kollegaer meldt seg på Solstrandkonferansen i februar hvor temaet Systematiske ferdigstillelse – Hvor er vi, og hvor skal vi? står på agendaen.

– Vi har et stort fokus på ferdigstillelse og ønsker økt kompetanse på systematisk ferdigstillelse i hele organisasjonen, sier Hernborg.
Han forteller blant annet at deres leietakere, som flytter inn i nye bygg, har store forventninger til nye lokaler og gjerne har ventet ett til tre år på innflytting. I tillegg kan flytteprosessen og interne forberedelser være krevende for bedrifter.

– Da sier det seg selv at bygget vi får de inn i må være klart til bruk og med færrest mulig feil eller gjenstående arbeid, understreker han.

Fra byggherresiden finner vi også mange deltakere på konferansen fra Undervisningsbygg, UiB, Statsbygg, Sykehusbygg, samt flere kommuner og fylkeskommuner.

Omfatter hele bransjen
Under konferansen vil både byggherren, rådgiveren, entreprenøren og totalentreprenøren dele sine erfaringer.
– Foredragene er like aktuelle for elektro, automasjon og byggfag som for VVS og vil vise frem både avsluttede, pågående og nyoppstartede prosjekter. Blant annet er det fortsatt mye potensial i å bruke usikkerhetsstyring, kvalitetsstyring og digitale verktøy, og derfor er det flere foredrag om disse temaene. I tillegg er det nytt at vi i år setter av tid til diskusjoner i mindre grupper mellom flere av foredragene, forteller Topdal.